Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 26, 2007

Gedeporteerde Syriër

Door Keesjemaduraatje
intussen zit ik nog steeds in een kein dorpje in Duitsland en doordat ik gelukkig een onversleutelde draadloze Internetverbinding heb gevonden, is het nog wel uit te houden. Er is hier veel stank van de varkens in de stallen om ons heen en er is heel veel lawaai van de Bundesstrasse 61 die dwars door het dorp loopt. Dat zal allemaal over vijf jaar voorbij zijn, want dan komt er een "Umgehungsstrasse" om het dorp en de grootste varkensboer zal, door gebrek aan een opvolger zijn bedrijf laten stoppen. Dus nog even volhouden. Mijn vrouw wil ter zijnertijd hier een woongroep met zes partijen gaan oprichten. Als er dan tegen die tijd ADSL is, wil ik het wel in overweging nemen.
We zaten net op het terras achter het huis te praten, want mijn vrouw heeft hier als familierechtadvocate in stilte veel goed gedaan en haar vriendin die in een dorp hier 80 km vandaan voor de Groenen in de gemeenteraad zit, kwam op bezoek en die heeft ook al heel wat asielzaken en scheidingen voor clienten geregeld. Vaak ook in die volgorde bij dezelfde persoon.
Bij voorbeeld over de zestigjarige vrouw die verliefd werd op een man  van 40 jaar oud, omdat hij zo mooi was. De man werd naar Syrië uitgewezen omdat hij geen verblijfsvergunning had en ze ging hemel en aarde bewegen , inclusief trouwen, om hem weer naar Duitsland te krijgen. Na twee jaar juridisch vechten ging te ze hem ophalen op Hamburg Airport en wat bleek? De man was erg dik geworden. Dat mocht de pret niet drukken en ze zette hem op dieet, om er weer de mooie slanke man van vroeger van te maken. Dat viel niet in goede aarde. Had ze net lekker voor hem gekookt, ging hij een half uur later alweer met een mes de schapenkaas afsnijden om een boterham te eten.
Uiteindelijk was de trouwerij en al op het feest zelf verloor hij zijn interesse in haar en werd koel en afwijzend. Dat was dom van hem, want je moet nog twee jaar aardig tegen zo'n vrouw doen. Na twee jaar kan je een eigen paspoort krijgen.
Uiteindelijk liep het uit de hand en hij dreigde haar met een mes. Het was niet helemaal duidelij of hij net een stuk schapenkaas wilde afsnijden en zij hem daarbij stoorde, of dat hij echt te ver was gegaan, maar voor de vreemdelingendienst maakt dat niet uit en in october aanstaande zal hij worden uitgezet.
Dus ik wilde maar zeggen: "Als je een jonge asielzoeker hierheen haalt. Altijd lekker voor hem koken en niet zeuren als hij eens een stuk kaas wil eten"

1 comment:

Jan said...

tip voor Anja!