Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 25, 2007

Met de muziek mee

Door Keesjemaduraatje
Zorg ervoor dat je met alle winden mee waait, Anja. Als de feministen vinden dat elke vrouw eigenlijk lesbisch is, of moet zijn, dan wordt je lesbisch. Hoeft dat later niet meer zo nodig, dan richt je je weer op  mannen. De huwelijkse moraal is uit den boze, natuurlijk. Dus als er een man is waar je op valt, dan neem je die. Ook al is hij getrouwd. maakt niet uit.
Na een tijdje is dat lesbische geneuzel in een woongroep ook niet meer zo leuk en er moet brood op de plank komen. Dan wordt de "Ambitieuze Feministe" uitgevonden. Het persoonlijke is politiek, dus jouw leven is de norm. Jouw leven is de ideologie. Net zo makkelijk.

Later, veel later, beweert een één of ander Amerikaanse feministe (Germaine Greer of Camille Paglia, of hoe ze allemaal heten), dat je een jongere vriend moet hebben, en dan doe je aan die rage weer mee.

Nu is er een nieuwe mode, de etno-liefde. De échte man vind je natuurlijk bij een echt uitgebuit en onderdrukt volk. De Indianen van deze tijd. De edele wilden van het Midden-Oosten. Het is altijd de vraag wie nu eigenlijk wie uitbuit. De ene keer denk je dat de Palestijnen uitgebuit worden en dan ontdek je weer dat er al miljarden Euro aan subsidie naar de Palestijnse Authoriteiten gevloeid zijn, die ook wel eens nuttig gebruikt hadden kunnen worden. In die zin spiegelt het conflict van het Midden-Oosten zich prachtig in het huwelijk van Anja Meulenbelt. Het is steeds weer net anders dan je denkt.

Eerst dachten we dat Anja een "statement" wilde maken en een ex-terrorist aan een visum wilde helpen. Dan is het weer anders en blijkt dat ze hem al heeft meegenomen naar de kerk in de "Rode Hoed" of de "Witte Duif", of hoe die linkse schuilkelderkerken ook mogen heten, whatever. Ze speelt al echt mannetje en vrouwtje met hem.

Maar het is nog altijd mogelijk, dat Khaled Abu Zaid bewust en in samenspraak met zijn eigenlijke vrouw, gescheiden is, Anja aan de haak heeft geslagen en nu probeert via haar aan een visum te komen. Je weet het niet. Wat me wel schokt is, dat de linkse "intellectuele" vrienden van Anja, de Ed van Thijns, de Huub Oosterhuizen en de Anneke Mouthaans van deze wereld, het allemaal prachtig vinden.

1 comment:

Elisa van Heeswijk said...

Ik kan verzekeren dat ik aan dit (schijn)huwelijk niets prachtigs kan ontdekken..Het versterkt in mij de wil om met dubbele opmerkzaamheid het handelen en wandelen van deze "dame"met argusogen zal volgen!!