Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, August 29, 2007

Antwoord van Joep Dohmen

Beste Keesjemaduraatje,

Fantastisch dat u zo onder de indruk bent.

Uw opmerkingen betreffende de twee foutjes (de rest vond u geweldig en wetenschappelijk verantwoord) kloppen niet helemaal. www.moskeedatabase.com bestond wel, ongewild betrapt u ons dus op een fout want wij schreven: moskeedatabank. Tja, dan kunt u hem als enthousiaste lezer natuurlijk niet vinden. Probeert u het nog eens met de nieuwe verwijzing via de way back machine. Want de site is al weer even uit de lucht. Dat geldt ook voor www.antifa.nl. Ook die bestond (geen vergissing), maar bestaat nu niet meer. De naam was gekaapt door antiantifa-types. En zo zijn we bij www.antiantifa.net, die wel op de lijst stond.

Bij de lijst (pdf) staat dat het geen uitputtende opsomming is. Uw naamsuggesties (hoe goed u dat ook bedoelde) neem ik dan ook voor kennisgeving aan. Dat geldt ook voor uw hoop op een jaarlijkse top 100 of een nog uitgebreidere lijst dit of volgende jaar.

Omdat u zo bijzonder geïnteresseerd bent, waag ik toch nog maar eens uit te leggen wat de functie van het pdf-document met 150 websites is.

Afgelopen weken stonden er in de media berichten over de aanpak van justitie van extreemrechtse uitlatingen op het internet. Moderators werden aangehouden, computers in beslag genomen enz. Laatstelijk was het de beurt aan de moderator van de Nationale Alliantie.

Dat was voor ons het moment om ons af te vragen: hoe staat het met extreemrechtse uitlatingen op het internet? En, hoe was de ontwikkeling afgelopen jaren? Je hebt natuurlijk extreemrechtse sites, maar radicale en extreme uitlatingen en zelfs discriminerende uitlatingen, over allochtonen bijvoorbeeld, komen ook voor op rechtse of algemene sites. Kijkt u maar eens in de registers van dergelijke sites wat er zoal aan extreme of radicale uitlatingen zijn en worden gedaan.

De krant heeft, om een beeld te krijgen van de soort en de omvang van de rechtse en extreemrechtse uitlatingen, sites geïnventariseerd. Daar zaten alle categorieën in. Dus ook sites die niet extreemrechts zijn. Nadat de sites geïnventariseerd waren, konden we conclusies trekken. Het aantal sites dat als extreemrechtse is te kwalificeren, blijkt sterk gegroeid sinds 9/11. Dat geldt ook voor extreemrechtse uitlatingen, anti-moslimuitlatingen en anti-linkse kerk uitlatingen op andere sites, zoals rechtse sites en vrijspreker-sites.

Die conclusies zijn (samen met het nieuws over de aanpak door justitie) in de krant gemeld. Om de lezers te laten zien welke websites wij bekeken hebben, is er op internet een pdf geplaatst met de 150 sites, en de mogelijkheid voor de lezers om door te klikken. Zo kunnen de individuele websites zelf bekeken worden, en kunnen lezers zelf een oordeel vormen.

Nogmaals bedankt voor uw inspirerende reactie!

Vriendelijke groet,

Joep Dohmen

redacteur

8 comments:

Tristan said...

Sinds wanneer is verzet tegen de Islamisering van West-Europa extreemrechts?

willemzwijgtnietmeer said...

Ik heb heel wat anti-linkse kerk logs geschreven, ben ik nu ook extreem-rechts ?

Dacht 't niet.

keesjemaduraatje said...

Floris, ik wil niet dat je hier scheldt, dat doe je in het dagelijkse leven ook niet. Joep Dohmen is gewoon iemand met een andere mening. Daar moet je tegen kunnen in een vrije samenleving.
Bovendien verwacht ik van jou dat je met argumenten komt.
Focus2 gaat gewoon door, maar ik doe niet meer mee.

Korrie Fee said...

Makkelijk, he? Ff op delete drukken en dan is de kritiek weg. Zo werkt het bij de partij van de antisemieten, bij de Sharia Partij, bij de Nieuwe Racistische Courant, etc.

Volgens mij ben jij nog veel te veel verstrikt met jouw linkse verleden om te (h)erkennen dat als je wordt uitgescholden voor fascist en rassist je daarmee ook het recht hebt verkregen om terug te schelden, met name als de argumenten daarvoor (in de vorm van het islamofascisme) ruimschoots voor het grijpen liggen. M.a.w.: het betreft dit keer geen schelden, maar een accurate omschrijving van de waarheid.

Je moet niet vergeten dat de hele goegemeente ons ten onrechte voor fascist en rassist uitscheld! En dan mogen wij ons niet tegen dat soort apert schandalige beschuldigingen verweren?

Jongen, jij bent net zo'n rode klootzak als Luyendijk en Dohmen. Letterlijk geen haar beter. En weet je hoe we dat soort mensen noemen? SUKKELS!

En dat epitheton (maar niet ornans) vindt overigens zijn bevestiging in de manier waarop jij focus2 de rug hebt toegekeerd. In plaats van loyaliteit en solidariteit aan die groep te geven en deze op te bouwen, geef je ze jouw grote uitgestrekte middelvinger. Je bent gewoon een linkse mol die de antimohamedanistische stromingen van binnenuit kapotmaakt. Je wordt bedankt.

keesjemaduraatje said...

ik laat deze reactie maar even staan, zodat iedereen kan zien wat voor een querelante zak die Floris Stein toch eigenlijk is. Juist door dit soort berichten krijgt Joep Dohmen steeds meer gelijk.

Frans Groenendijk said...

Waar krijgt Joep Dohmen nu steeds meer gelijk in Kees? Dat rechts en extreemrechts op een hoop gegooid moeten worden? Dat de criteria voor rechts, extreemrechts, antimoslim niet genoemd hoeven te worden in een artikel dat pretendeert de weerslag van een onderzoek te vormen?

keesjemaduraatje said...

dat de reaguurders wel hele stoere taal uit durven slaan, zolang ze denken anoniem te zijn. Bijvoorbeeld een advocaat te den haag, die des avonds allerlei agressieve taal uitslaat, om overdag weer de goed gesitueerde beschaafde kakker uit te kunnen hangen. Het doet een beetje denken aan de Hells Angels in de USA.

Frans Groenendijk said...

Maar dat was toch helemaal niet de strekking van het betoog van Dohmen? Integendeel zelfs.