Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, August 01, 2007

Demonstratie in Brussel

Door Keesjemaduraatje
Op 11 September 2007 wordt er in Brussel een demonstratie tegen de Islamisering van Europa gehouden. De demonstratie wordt georganiseerd door de SIOE in Denemarken en intussen hebben zich al verschillende groepen in Europa aangesloten. De groep van Rolf Ulfkotte Pax Europa doet mee, evenals groepen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. In Nederland zijn een aantal mensen in gesprek met de organisatie van SIOE om mee te doen aan de organisatie van de optocht.

Er zijn nu een aantal complicaties rond deze demonstratie opgetreden. Het is midden in de week, dus veel mensen kunnen niet deelnemen. Er is geen directe aanleiding voor de demonstratie, want er geen Europese- wet of maatregel, die een islamiserend effect heeft en binnenkort aangenomen gaat worden.  Een andere factor is, dat de demonstratie intussen de aandacht heeft getrokken van extreem-Siadrallylogomed_1rechtse groepen, die hier een goede mogelijkheid zien hun racistische programma kenbaar te maken.  Daar was al rekening mee gehouden en daarom mogen er alleen de voorgeschreven en reeds van te voren aangemelde leuzen meegedragen worden. Een voorbeeld van zo'n  extreem rechtse groep is Stormfront. Als klap op de vuurpeil gaat Stormfront ook nog bussen inzetten voor de demonstratie.

Helaas hebben de gematigde anti-islamisten niet op tijd kans gezien de demonstratie naar zich toe te trekken en zelf bussen te organiseren. Misschien gaat dat nog gebeuren.
In ieder geval zal het moeilijk zijn de demonstratie de uitstraling te geven die het wil hebben, namelijk vóór de democratie en tegen de islamisering.   

3 comments:

David said...

Dat wordt dus gezellig leuzen tegen de islam roepen Kees, samen met stormfronters. Je cynische opmerkingen over de laatste AFA-demonstratie worden nu wel een beetje pijnlijk.
Van AFA-demonstraties kun je denken wat je vindt, maar daar mogen geen nazi's in meelopen. Ben benieuwd hoe de verlichtingsfundamentalisten dit in Brussel gaan aanpakken.

keesjemaduraatje said...

@David: de extreem-linkse beweging heeft hetzelfde probleem, namelijk als er mensen van de NCPN meelopen, die Milosevic steunen, of als er mensen van de IS meelopen die Hamas en Hezbollah helemaal te gek vinden.
Bovendien durven de AFA deze problemen niet te problematiseren.Dat ze de leuzen van de NVU, die gekopieerd zijn van de Internationale socialisten, niet durven noemen. Die leuzen zijn namelijk: solidariteit met Iran en weg met de VS en Israel.
De echte fascisten komen trouwens niet naar de Demonstratie in Brussel, omdat ze niet vereenzelfigd willen worden met Wilders. Tsjaa, het is een hele studie.

a,h, said...

Petitie Brussel
http://www.petitiononline.com/ulfkotte/petition.html