Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 25, 2007

Ik ben niet rechts!!

Door Keesjemaduraatje,
ik ben dus helemaal niet rechts, maar nou ben ik toch wel een beetje beledigd. De NRC heeft vandaag een artikel over extreem-rechtse, anti-islam- en rechtse websites en daar worden vijf websites genoemd die ik vaak lees, te weten: Ayaanhirsiali.weblog (anti-islam), Gregorius Nekschot (anti-islam), Peter Siebelt (anti-islam), Frontaal Naakt (rechts) en Het Vrije Volk (rechts). Dan hadden ze mij ook wel even mogen noemen. Er is nog een heel onderzoek aan verbonden, waarbij elke besproken website een categorie toegewezen krijgt. Peter Breedveld (Frontaal Naakt) wordt als "rechts" ingeschat, terwijl hij in werkelijkheid een PvdA aanhanger is. Peter Siebelt is vooral tegen terreur en subsidie van linkse clubjes.
Wat zal Hoeiboei kwaad zijn als ze terug is van vakantie, dat ze niet genoemd wordt, terwijl we toch beide officieus erkende anti-islamsites onderhouden. Schande. Geert Wilders doe er wat aan!! Kamervragen!!

Het wordt vooral steeds vervelender, dat kritiek op de islam als rechtse kritiek wordt gezien, terwijl het volgens mij links is. Onder rechts versta ik conventioneel, traditioneel, rolbevestigend, onderdrukkend, achterlijk, de koning is de baas, God is de baas, netjes bidden en vroeg naar bed. De islam voldoet aan al die criteria. De socialisten hebben juist altijd kritiek op de religie gehad en willen dat de mens zichzelf ontwikkeld, onafhankelijk van klasseverbanden. Ik begrijp nog steeds niet wat er links aan de islam kan zijn.
Ik ben dus links en ik ben tegen de islam!!  Is dat duidelijk? Misschien moet ik nog wat duidelijker zijn.

 

1 comment:

Carel said...

De opmerkelijkste site op de verdachte lijst is Zemblabla. Deze site stelt de manipulaties aan de kaak die de Vara (Zembla) heeft gepleegd in een in elkaar gestoken documentaire over Ayaan Hirsi Ali.
Wie kritiek levert op een dubieuze Vara-uitzending zit dus ook al in de extreem-rechts hoek.