Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, August 21, 2007

Perverse Sexfilm

Door Keesjemaduraatje
Het jaarlijkse uitje moest absoluut doorgang vinden, want gisteren was de enige dag dat iedereen kon. Dus daar gingen we dan. Eerst een Wandel- en Rondvaart Arrangement door Den Bosch en daarna een film. "Welke film?" wilden enkele dames van het oudercommitee weten. "Een perverse sexfilm. over een driehoeksverhouding in Frankrijk", vertelde ik. Met Yves Montant en Romy Schneider, uit 1970. Nou dat vonden ze dan wel interessant. In de Verkadefabriek in Den Bosch is tegenwoordig een cultureel centrum ingericht waar je kan eten en film kijken. Dus we zaten nog te eten, toen het plotseling half acht was en we snel naar de filmzaal moesten. De strenge juffrouw van de stoelen en de plaatsbewijzen vond dat we veels te laat waren, want we zouden de andere bezoekers storen bij deze hoog-culturele en kunstzinnige film. We waren benieuwd.
De film heet César et Rosalie en het gaat over een dominante expressieve autosloper die wil trouwen met een blonde vrouw, maar dan komt opeens, na 5 jaar, haar oude minnaar, de striptekenaar David weer terug. Dat gaat dan de gehele film zo door, dat ze eerst met die striptekenaar in bed ligt, natuurlijk met de gebruikelijke sigaret en dat ze dan weer opeens verdwijnt en naar die  autosloper gaat en andersom, dat ze met die César samenwoont en opeens zit ze in het atelier van die strip-kunstenaar. Wat een rotwijf, dacht ik.
Cesar_et_rosalie_slcs7031
Sociologisch interessant is, dat dan zo'n striptekenaar tegen zijn minnares zegt: "Bak eerst eens een omelet voor me". En dat doet ze dan. En als ze met die autosloper samenwoont, dan doet ze het huishouden en legt zijn handoek klaar als hij met een sigaar in zijn mond in bad ligt. Dat zijn tijden, die komen nooit meer terug. Dat zei ik ook tegen die ouderraadmevrouw  naast me, maar die kon dat niet waarderen. Ze begon over zorgtaken die gedeeld moesten worden.
Cesar
De hete sex, dat bleek in die hele film niet voor te komen. Één keer lag Romy Schneider naakt op bed met de rug naar de kijker toe en dat was het meest erotische moment van de film. "Dat is dan wel weer leuk als je met een striptekenaar samen bent", zei ik tegen die mevrouw naast me. Dan kan je lekker naakt op bed liggen. Nou, dat klopte dan wel.
Dus toen we weer terugliepen, naar het station van Den Bosch, toen zeiden we tegen elkaar, dat je als vrouw het beste met een rijke mooie striptekenaar getrouwd kan zijn, waarmee je goede sex hebt. Helaas is dat heel zelden.

film

No comments: