Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, August 26, 2007

Pim van Gogh

Door Keesjemaduraatje
Soms moet ik aan een Duitser de Nederlandse politiek uitleggen en laatst gebeurde het dus, dat iemand heilig en oprecht in de veronderstelling verkeerde dat Theo van Gogh een homo was. Nee, zeg ik, dat is de andere dode, Pim Fortuyn. Dat was de homosexuele politicus die vermoord werd vanwege zijn radicale uitspraken over... Eh ja waarover eigenlijk. Hij was de politicus, die radicale uitspraken deed over de islam, maar vermoord werd vanwege zijn opvattingen over bont en bio-industrie. Nee, niet door een radicale islamiet, werd hij vermoord door een veganist. De Duitser geloofde me niet. Ja, wie is er hier nu Nederlander, jij of ik.
Theovangogh_22En Theo van Gogh, was geen homo, maar werd wel door een islamiet vermoord, vanwege zijn opvattingen over vrouwen in de islam. Daarover heeft hij een film gemaakt. Maar die film, was geschreven door Ayaan Hirsi Ali. Ayaan is heel bekend in Duitsland. Ayaan vinden ze heel goed. Maar nog steeds geloofde de Duitser me niet.
Het is gewoon te ingewikkeld. Twee doden in een tijdsbestek van twee en een half  jaar, met verschillende motieven en verschillende daders. De werkelijkheid is gewoon te gecompliceerd om in onze schematische clichées ingepast te worden.

Daarom zou het me niets verbazen als de twee personen Pim en Theo in de komende honderd jaar langzaam versmelten in één slachtofferobject. Homosexuele anti-islam politicus wordt vermoord omdat hij met Ayaan, die intussen heilig verklaard is, een film over vrouwen in de islam maakte.

Het verbaasde me daarom helemaal niet, toen ik op Youtube het commentaar van Michael Coren op een Ayaan interview met Avi Lewis op CBC zag. De Amerikaanse commentator Michael Coren wond zich erover op, dat Awi Lewis, Ayaan te hard aan de tand voelde, omdat "her homosexual friend was stabbed to death". Hij gelooft er al in. Nu moet er alleen nog een hollywood film over Ayaan gemaakt worden, waarin deze mythe wordt bevestigd en dan zijn we er. Dan gelooft helemaal niemand me meer als ik vertel dat Theo geen homo was.
 

No comments: