Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, September 23, 2007

De Oude Media

Door Keesjemaduraatje
Het mooiste is natuurlijk als je door kan breken in de "Oude Media". Niet alleen omdat de "Oude Media" nog steeds de schijn van serieuziteit met zich meedragen, maar ook omdat je voor je werk bij de oude media tenminste nog wat verdient. De kranten betalen niet veel, maar wel iets, terwijl de internet sites die toch wel veel gelezen worden, helemaal geen cent betalen en bovendien naar hartelust alles van je kopieëren.

De eerste jaren las je in de oude media dan ook vaak verhalen over hoe slecht het internet is en dat het over sex ging en dat er virussen op het internet rondwaren. Bijkbaar voelen de journalisten van de oude media wel aan dat er iets aan het veranderen is en dat vinden ze niet leuk. Door het internet kan iedereen iets publiceren, bijvoorbeeld op een weblog en de laatste tijd worden er erg veel amateurfilmpjes op het internet gezet, bijvoorbeeld op Youtube of Dumpert. Iedereen kan opeens filmen en iedereen kan schrijven. Prachtig. De grote mediaconcerns voelen al nattigheid en gaan de kranten ook op internet publiceren, zodat er al heel wat mensen zijn die helemaal geen abonnement meer hebben en  gewoon elke dag op het internet hun krant lezen. 

No comments: