Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, September 21, 2007

Hoe vind je Wilders?

Door Keesjemaduraatje
Gisteravond werd, in het programma Pauw en Witteman, Wilders weer afgeschilderd als een fascist. Diederik Samson aan het woord. "Weliswaar roept Wilders niet op tot geweld en treedt hij alleen op in het parlement, maar toch zijn er wel overeenkomsten met fascisten." Dat is ongeveer de redenering. Een oud hoofd-commisaris van politie in het programma vindt dat het wel allemaal gezegd moet kunnen worden, maar tegelijkertijd bagatalliseerde hij het aandeel Marokkaanen in de criminaliteitsstatistiek. En als klap op de vuurpijl was er een mevrouw die een boek over etiquette heeft geschreven, die vond dat je "die clown" niet aan het woord moet laten. Dus ik herhaal mijn vraag uit de titel: " Wat vind je van Wilders?" Als ik die vraag eerst even zelf mag beantwoorden, vind ik, dat Wilders de enige in de Tweede Kamer is, met zijn 8 andere leden van de PVV, die de islamisering überhaupt een probleem vindt. Dat is erg verontrustend. De anderen, met de geachte afgevaardigde Pechtold voorop, willen de islamisering juist bevorderen. Het is niet helemaal duidelijk waarom ze dat willen. Ik denk uit angst. Daarom moet Wilders nog even doorgaan met zijn provocaties, want anders is er niemand meer die een kritisch geluid laat horen.   

8 comments:

4kante kurk in O gat said...

Een kamerlid probeerde met 'mevrouw de voorzitter, wie is hier nou bang' de gevoelens van het publiek te bespelen maar de kaakklem zat haar in de weg, weinigen zullen het begrepen hebben.
Samsom werd in de promo aangekondigd als de man die Wilders even af zou drogen. Verder dan vergelijkingen met wat buitenlandse gelijkdenkenden kwam hij niet. Jurg Haider had ook nog nooit iets over Wilders gezegd, lispelde het uit de bedriegerssfeer van Greenpeace afkomstige kamerlid.
Ach meneer Samsom, er is in heel Europa niet één politicus die uw naam kent.

Steady Freddy said...

Tuurlijk is Wilders geen fascist. Hij is eenvoudig en enkel maar een simpele racist. Dus het valt allemaal best mee. Wat nou zo interessant is aan zijn tien punten o.a ; het verbod op islamitische scholen, omroepen, moskeeën en dergelijke, wat we nu wel weten, is dat afschaffen van alle dubbele nationaliteiten. Allemaal afschaffen las ik! Dus de PVV gaat ook die dubbele nationaliteiten van Argentijnen ( Maxima), Amerikanen, Israëliërs, Duitsers, Zuid Afrikanen en al die anderen NIET moslim gerelateerde mensen aanpakken??? Natuurlijk niet.

Daarnaast heeft Geert zijn plafond bereikt wat betreft moslims beledigen. Hij moet steeds meer shockeren om de aandacht te behouden. Het hoogtepunt was natuurlijk zijn oproep in de Volkskrant tot een verbod op de koran. Da’s mooi, want nu moet hij nog heftiger gaan provoceren. Wan nu nog te zeggen om moslims tegen zich in het harnas te jagen? Er is niet veel meer over. De andere politieke partijen weten niet zo goed hier een antwoord op te geven zoveel is wel duidelijk. De anti islam retoriek van Wilders leverde enkele oproepen op tot dialoog vanuit moslimorganisaties maar daar gaat Wilders van zelf sprekend niet op in, waarom zou die? Dus daarom de NMO reportage: ‘Antwoord op Wilders’ a.s. zondag NMO Ned. 2, 14.30.

Zie: www.nmo.nl/67-Infocus_II_in_september.html?aflevering=3019

cornelia said...

Geert Wilders een fascist noemen is knettergek en schandalig. Hij is een zeer slimme politicus die donders goed in de gaten heeft wat er gaande is in dit land.
Een land waar van de Joods-Christelijke normen en waarden afgeweken wordt gaat ten onder aan allerlei andere rotzooi en graaft daarmee zijn eigen graf!
Je zou toch verwachten dat onze christelijke politici deze mening was toegedaan. Maar nee, deze bevinden zich in diep comateuze toestand!

cornelia said...

Moet de koran verboden worden? Nee, maar wel verbrand!

Steady Freddy said...

Tja, In 1933 organiseerden de Nazi’s voor het eerst op grote schaal openbare boekverbrandingen. Vooral boeken van joodse, socialistische en communistische auteurs werden verbrand op de brandstapel.

En zo zijn we toch weer echt terug bij cornelia, Wilders is geen fascist nee.

Maar cornelia?

willemzwijgtnietmeer said...

Hoe harder Geert Wilders tegen de politieke stroom moet inzwemmen doordat zijn tegenstanders hem voor fascist e.d. uitmaken, hoe groter zijn aanhang zal worden.

Zijn losse-flodders-stijl is niet de mijne, maar op dit moment is Wilders absoluut onmisbaar als aanjager van het debat over de (extremistische) islam.

marije said...

Geert Wilders overdrijft. Hij heeft veel aanhangers en hij denkt dat hoe meer hij het over de top gooit. Als hij zo door gaat zal hij zichzelf belachelijk maken. Ik vond hem altijd al belachelijk maar ik snap waarom sommigen toevlucht bij zijn partij zoeken.
Zolang hij niet met verdonk gaat samenwerken blijf ik in nederland wonen en doet ie maar lekker z'n best. Elke idioot weet dat hij het toch nooi van Marijnissen kan winnen.

Paardestaart said...

Hm - nou ik zie niet in wat er over de top is aan de aanbeveling de koran zo niet te verbieden dan toch zeker rigoreus te kuisen. Zolang er geen officiële gematigde islam bestaat die de haatverzen tot anachronisme verklaart liggen die passages gebruiksklaar voor de eerste de beste letterknecht die de Toklims weet te inspireren.
Verder heeft Wilders het uitdunnen van de koran helemaal niet zelf verzonnen; er zijn genoeg genezen moslims die hetzelfde zeggen..Ga maar eens op Faith Freedom kijken.

Dat de profeet op Hitler lijkt is ook al geen speld tussen te krijgen - het is per slot van rekening niet voor niets dat Hitler zo buitengemeen bewonderd wordt in de islamitische wereld en dat zijn keukenmeidenroman er zo'n groot en enthousiast lezerspubliek trekt.
Tja - en boekverbrandingen zijn ook door zijn toedoen een groot taboe geworden, maar zolang mensen menen dat wat in boeken staat door de drukinkt respectabel wordt is er wel wat voor te zeggen om explosief materiaal te weren, vooral in deze tumultueuze tijden. Verzen waarin staat dat je je vrouw mag afdrogen als ze tegensporrelt, dat joden dood moeten en dat je met ongelovigen mag doen wat je wilt als je maar van de moslims afblijft staan in de ogen van ongeletterde barbaren nu eenmaal gelijk aan een jachtvergunning; Mo B. is dan ook geen gek, maar gewoon een goede moslim..

Als onze laagland-ayantollah Marijnissen het hier voor het zeggen krijgt zul je nog raar staan te kijken Marije :-)
Of denk je soms dat hij Mao en Fidel ècht niet meer heimelijk bewondert sinds hij het opportuun vond het communisme af te zweren...?

En Steady Freddy: ik begrijp dat jij meent dat Wilders een racist is omdat zijn verbod op een dubbele nationaliteit bedoeld is om moslims zoveel mogelijk buiten de deur te houden? En omdat hij geen moskeeen, koranscholen, burka's en halalhypotheken wil?
Dacht je dat hij daarvoor opzij ging?
Door toedoen van mensen zoals jij is die term net zo bespottelijk en hol geworden als, pak 'm beet: revisionist..!
Het is namelijk volkomen legitiem en heel verstandig om de uitingen van een vijandelijke ideologie uit te bannen.
En ja - van Zwitsers, Engelsen, Argentijnen en Amerikanen hebben we nu eenmaal niets te duchten hè?
Ik vind dan ook dat hij gewoon moet zeggen waar het op staat, en alléen moslims moet verplichten om als blijk van een grondige 'identificatie met Nederland' afstand te doen van hun vroegere nationaliteit, of anders het land te verlaten.