Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, September 12, 2007

Moslimbroer (1)

Door Keesjemaduraatje
ik heb eigenlijk meer last van die moslimbroer van mij dan van die rare Frontaalnaaktenaturist (1 woord). Het is voorgekomen, dat ik een echtpaar in Den Bosch bezocht, om  te bespreken hoe we een anti-islamitische organisatie op konden richten en dat ze na 5 minuten zeiden: "We hebben een email van je broer gehad". Wat heeft dat te betekenen? Ja, weet ik ook niet. Misschien heeft mijn broer een andere mening dan ik. Dan sprak ik die mensen voor de eerste keer, maar mijn broer had ze al een email gestuurd om te vertellen dat ik belachelijk en gestoord ben.
De bevriende webloggers hebben allemaal een email van mijn moslimbroer gehad en Peter Breedveld dus ook. De mensen rond Hoeiboei kennen mij en konden de inhoud plaatsen. Één van de gasten van het "anti-islam-feestje" kende mijn broer zelfs van Bellissima in Amsterdam, wat weer als gevolg had, dat we steeds over mijn broer zaten te praten. Dat is ook niet eeuwig leuk natuurlijk.
Ik organiseerde een familiefeest ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van mijn moeder en daar waren bijna alle neven en nichten. Ik kon niet rekenen op veel ondersteuning bij het organiseren van dat grote feest en mijn broer die vertikte het zelfs om de tafeltjes achteraf af te ruimen. Hij zat liever met zijn vriendin te praten. Maar het weblog dat we voor de foto's en de uitnodigingen hadden gemaakt, werd wel misbruikt voor propagandadoeleinden van de moslimomroep. Alle neven en nichten kregen maandenlang alle aankondigingen van de Moslimomroep toegestuurd. En als er nou iemand van die Gereformeerde kliek tegen mijn broer zou zeggen: "Jezus is ook voor jou aan het kruis gestorven" en hou eens op met die onzin, dan was het nog tot daar aan toe. Dan heeft het nog amusementswaarde.

Dit is de brief die hij aan iedereen stuurde en die Peter Breedveld zo vriendelijk was op zijn website te plaatsen:"

pbgif (88k image)

Geachte reaguurders,

Ik weet niet wie de term reaguurders bedacht heeft maar omdat
keesjemaduraatje hem gebruikt is het mijn aanhef. Over hem; keesjemaduraatje gaat mijn reactie op jullie weerloos dus. Ik ben bekent onder de nick Steady Freddy en ben de jongere broer van keesjemaduraatje. Ik werk als programmamaker bij de NMO ( Nederlandse Moslim Omroep) vanuit het idee; ‘If you can’t beat them, join them’!

Sinds keesjemaduraatje aan de weblog verslaafd is reageer ik, op mijn eigen brutale, eigenzinnige en ja linkse wijze. Ik neem aan dat jullie je wel kunnen vinden in de eerste twee? Ik weet redelijk veel over de islam en moslims, zowel in Nederland en daar buiten. Ik interview vele mensen van allerlei religies, wetenschappelijke allure, gewone mensen en ook die met orthodoxe opvattingen ( van allerlei religies trouwens) en heb mede daardoor een eigen mening die ik graag uitdraag. Net als jullie.

Sinds deze week ben ik niet meer welkom op het weblog van keesjemaduraatje. Hij zegt dat ik hem spam, mijn stukken te lang zijn (okay daar zit wat in) maar ik denk meer dat hij mijn mening en informatie niet graag ontvangt. Ik werd dus te lastig. En net zoals hij Anja Meulenbelt verwijt te censureren moet ik ook wijken vanwege een afwijkenden mening. Ik heb wel eens aan hem geschreven; Wil je dan liever alleen met gelijkgestemden discuteren? In je eigen kringetje elkaar gelijk geven? Daar is toch geen reet aan? Ik zie het als een spel waarbij we op het scherpst van de snede toch een discussie voeren.

Nou is een reden waarom ik niet mag posten bij de keesjemaduraatje weblog dat ik de discussie uit de weg zou gaan, nou me dunkt, die ga ik juist aan! Dat mijn toon, mening en beroep keesje niet aan staan okay, maar laten we er dan over schermen online. Al zijn overtuigingen als zijn aan duigen,

- Vrijheid is ondeelbaar
- Links en rechts bestaat niet meer
- Globalisering is van alle tijden
- Het leven is wél leuk !
- Vrijheid is voor iedereen weggelegd
- Tegen elke dictatuur

Doe ermee wat je wilt.
Ik kon maar een enkel woord bedenken voor zijn gedrag.

Stakker

Salaam/Sjalom

Steady Freddy

10 comments:

Steady Freddy said...

En moet ik nou al jouw malle mailtjes gaan openbaren? Denk je dat er iemand is die hierop zit te wachten? Dan even wat recht zetten, de woorden belachelijk en gestoord komen in mijn mail niet voor. Organiseerde jij het familiefeest??? Helemaal alleen?
Guttegut zeg ik hielp niet met afruimen, JIJ moest dat helemaal alleen doen, boehoe!!! Trouwens vertikken is een weigering, kan met niet herinneren dat iemand mij gevraagd heeft te helpen afruimen? Durfde je dat niet ofzo? Angst is een slechte raadgever, maar in jouw geval lijkt het een levensstijl! Anti islam feestjes, hahahaha. Tja bang. 'The only thing we have to fear is fear itself'zei Franklin D. Roosevelt ooit.

Wat mijn hoogte punt van die dag was dat jij een koekje van eigen deeg kreeg van onze linkse tante uit Amsterdam. Wij hadden een wapenstilstand afgesproken en meden het onderwerp islam. Maar jij kon het toch niet laten om aan te schuiven aan een tafel met tantes die lekker aan het praten waren en vroeg hoe het toch kwam dat 30 jaar geleden al die Christen pro Israel waren maar nu pro palestijns... Hoe dat toch kwam vroeg je hun.

Mijn tante antwoorde: Nou Kees dat hoor ik altijd van mensen die dertig jaar geleden de kerk de rug hebben toegekeerd. Maar als je die kerk nooit had verlaten dan was je mee veranderd... Uitgeluld was je.

Maar goed ik had met mijn afsluitende woord Stakker wel een profetisch visioen zo te zien.

Nou maar eens kijken of ik gemeulenbelt wordt.

SF

pascalle said...

ja, de luie vriendin hier, die vastgeplakt zit aan haar moslimvriend, gelukkig hoef ik nog net geen hoofddoekje om. Ik vraag me vooral af waarom nu ineens minimaal een jaar na die geplaatste mail en 1.5 jaar na dat (blijkbaar beruchte) feest (waar ik wel degelijk tafels heb lopen soppen voor een familie die ik nauwelijks ken , maar dat terzijde, herinneringen zijn altijd heerlijk selectief) dit ineens weer op de weblog moet? waar komt dit nou weer vandaan? Was de ruzie niet allang bijgelegd? echt, ben je hier nou niet een beetje te oud voor?

Steady Freddy said...

@Pascalle heb jij lopen werken??? Schaam je!
Ik heb je toch verboden te werken voor ongelovigen. Jij bent enkel goed om kinderen te baren, stuk of twaalf, en eten maken en afwassen. En ik wil ook niet dat je met mannen communiceert. En die hoofddoek komt nog wel, sterker nog het wordt een boerka. Boerka ja, want als ik hier nikab schrijf snappen ze het niet. En vergeet niet dat morgen de Ramadan begint en we dus een maand gaan vasten. We staan om tien over vijf op om te bidden en geen lunch op je werk anders krijg je klappen.

Zou ook eens goed zijn voor je keesje effe een maandje vasten om te kijken of je dat kan volhouden. Kom je een beetje in het reine en kun je je spirituele kracht wat opkrikken.

Zo te zien kun je dat wel gebruiken.

SF

keesjemaduraatje said...

kunnen jullie elkaar even opbellen, in plaats van via mijn weblog elkaar toe te spreken?

Steady Freddy said...

Kun jij je persoonlijk frustraties en in eenzaamheid ontwikkelde waanideeën niet beter mailen dan publiekelijk maken?

Janjanus said...

hebben jullie ruzie, jongens?

Steady Freddy said...

Ruzie? Nee een gezonde broedertwist van links rechts uitgangspunten uitwisselen ook al zegt keesje dat links/rechts denken niet meer bestaat. Ik ben in de war, jij ook?

Pascalle said...

zeg kees, ik ben eigenlijk wel benieuwd welke verassing peter breedveld voor je had, is dat de reden waarom deze oude koeien ineens uit de sloot getrokken worden?

jelle said...

Gooi 't eruit, jongens(m/v)
De verassing door Peter Breedveld had ik graag willen aanschouwen, pascalle.
Wie laat 't urntje omvallen?
De boys van Monty Python hebben de primeur.

Lia said...

Zou je moslimbroer Nahed Selim's stuk "Teksten een God onwaardig" gelezen hebben? Ben benieuwd wat hij vindt van haar aanbevelingen voor de Moslimomroep.
"Juist de moslimomroepen zouden het als hun taak moeten zien om manieren te bedenken waarop je deze teksten kunt neutraliseren en onschadelijk maken"
http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/09/niet_zonder_sch.html