Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, October 03, 2007

Jaarvergadering

Door Keesjemaduraatje
Gisteren jaarvergadering van de ouderraad gehad. Ik was toch wel een beetje zenuwachtig, want ik heb een beginnende bronchitis en een dreunende kop en dan moet ik voor 50 mensen een presentatie over het afgelopen jaar geven. Maar het ging helemaal goed. Af en toe kwam een afdelingsleider er weer tussendoor, omdat hij het beter weet en nog wat aanvullingen wilde geven. Maar dat is typisch leraar en dat moet je dan als "opbouwende aanvullingen" waarderen. Ik leer het nog wel eens.
Ayaan_hirsi_ali_3 De penningmeesteres vroeg mij wat ik "van Ayaan vind" en ik wil zeker wel de gelegenheid te baat nemen mijn standpunt in dezen duidelijk te maken. Namelijk dat Nederland gewoon nog even door moet betalen, totdat ze echt een superster is en haar beveiliging zelf kan betalen. Tenslotte is het een ex-parlementslid. En we moeten ons eens afvragen hoe het toch komt dat elke links-radicale woesteling in dit land gewoon vrij rond kan lopen, terwijl de mensen die echt hun eigen mening geven en tegen de islam zijn, voortdurend beschermd moet worden. Ik zal nu geen namen van pro-islam-socialisten noemen, om de boel niet onnodig op te hitsen .
Mijn persoonlijke frustratie is, dat een allochtone meid die een beetje welbespraakt is en actief in een partij, meteen op de kandidatenlijst komt. We hebben dat gezien bij Ayaan en de VVD en bij Salima Belhaj en Fatma Koser Kaya van D66 en Albayrak van de PvdA. Er zijn zeker veel meer voorbeelden. Mensen die al jaren iets voor zo'n partij doen krijgen nooit een kans, maar de Haagse elite kiest gewoon een paar mediawondertjes uit om te scoren en het multiculturele karakter van de partij te tonen. Na een paar jaar hebben ze het dan weer gezien en gaan wat anders doen. De Tweede Kamer is gewoon een opstapje voor een carriere geworden in plaats van een volksvertegenwoordiging. Dat is bij Ayaan ook zo. Ook al ben ik het met haar eens en ben ik dankbaar voor wat ze heeft gedaan en voor de discussies die ze heeft aangezwengeld. Allemaal waar, maar iemand als Geert Wilders zal toch door blijven vechten en niet zo snel een andere functie accepteren. Zwak trouwens van Wilders om niet te pleiten voor meer bescherming voor Ayaan. Hij kijkt eerder naar de "Gezonde Volksmening" dan naar het principe.

Na de jaarvergadering werd er nog een borrel gehouden en daar stonden we dan aan de bar van de school na te praten. De penningmeesteres, die ik tijdens mijn speech per ongeluk "Penny" had genoemd, waarschijnlijk vanwege het recentelijke overlijden van Miss Moneypenny, vertelde dat ze altijd aan het wachten was. Wachten op clienten, wachten op haar kinderen, wachten op een financiele meevaller en wachten op geluk. "Mag ik dat op mijn weblog citeren?", vroeg ik. Dat mocht en bij deze. Maar ze heeft wel gelijk en op het moment dat we niet meer wachten en gewoon tevreden zijn, wordt het ook saai. We moeten blijven streven, als het niet voor onszelf is, dan tenminste voor onze omgeving.

Ayaan_cartoon

Vandaag is Tag der Deutsche Einheit en dat betekent voor ons heel veel. Onze oudste zoon werd net geboren toen de grote stromen vluchtelingen uit de DDR via Hongarije naar het westen vluchtten. Later via de openingen in de muur. Dat is nu 18 jaar geleden. Voor mij was het socialistische ideaal toen pas echt afgelopen. Ook al hebben we de communistische diktatuur nooit ondersteunt en zelfs bestreden, er was toch nog een restje van hoop op een rechtvaardige samenleving in de toekomst.

Tegelijkertijd, op 3 oktober, is in Duitsland ook "Tag der offenen Moschee" en we moesten weer op de Duitse TV allerlei Iftar maaltijden aanschouwen en verhalen van geassimileerde Turken die zeiden dat Islam Vrede betekent. Ik kan het echt niet meer horen. Waarom moeten Geert en Ayaan dan beschermd worden als Islam vrede zou betekenen. Maar mijn vrouw vindt dan weer dat ik te negatief ben en dat ik eens over andere dingen moet praten. Dat kwam eigenlijk alleen door de manier waarop ik het woord "Iftar Maaltijd" uitsprak. Ik kan dus best wel veel cynisme in mijn stem leggen.

Morgen weer verder. Gesprek met een hele grote bank over een service-contract. De roebel rolt weer. Leve de markteconomie en lang leve de globalisering!

2 comments:

miss moneypenny said...

Bedankt voor je positieve uitleg bij het citaat.Je hebt gelijk:hoewel wachten vaak negatief lijkt, omdat het zo passief klinkt en soms zo lang duurt, zit in wachten zoals jij het uitlegt ook iets positiefs,omdat je altijd hoop kunt blijven houden om naar iets beters te streven.

Anti-terror. said...

Je schreef dat Ayaan de Kamer gebruikt heeft voor een opstap naar een betere baan. Dat hoeft niet zo te zijn. Er was (helaas) een reeele kans dat Ayaan niet meer op de lijst zou terug komen. Wiegel en WRR-NSB'er Dijkstal zijn immers ook VVD-leden met hun inbreng.