Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, October 24, 2007

Lustbevrediging

Door Keesjemaduraatje
Waarom zijn de media zo gek op Wolkers? Wat heeft Wolkers geschreven dat de wereld een betere plaats voor de mensen en de dieren heeft gemaakt? Wat is er zo belangwekkend aan zijn werk?

Wolkers Gerard Reve heeft eens verteld, dat alle schrijvers één motto hebben, dat in alle boeken terugkomt. Goede schrijvers hebben een motto, dat in al hun boeken centraal staat. Welk motto heeft Wolkers?
Volgens Reve is het lustbevrediging. De vrouwen rond de hoofdpersoon zijn er in het verhaal, om de lusten van de hoofdpersoon te bevredigen. Zodra ze niet meer in staat zijn de lustbevrediging aan te bieden, of als ze, wat Wolkers niet kan begrijpen, geen lustbevrediging meer aan willen bieden, dan moeten ze dood.

Goed, wat is er eigenlijk tegen? Als hij er mooie boeken over kan schrijven, die overigens vooral door vrouwen gelezen worden, dan zal er wel wat goeds aan lustbevrediging zijn. Het ideaal van de man is om sex zonder verplichtingen te hebben. Als je nu een bericht op Geenstijl of de Telegraaf zou zetten, dat er vrouwen zijn, die in pak hem beet Beetsterzwaag, in een bos langs de snelweg, gratis sex aan bieden, omdat ze er zin in hebben, dan kan de overheid in de persoon van Camiel Eurlings bij Beetsterzwaag een extra oprit van de autoweg gaan aanleggen, omdat er een stroom van auto's heen zou rijden en weer terug. Die behoefte heeft Jan Wolkers in zijn boeken uitvoerig beschreven en daarom vinden de media hem helemaal top.

Wolkers05dagboek1974

Wolkers05zomerhitte

Als je de bovenstaande boekkaften bekijkt, dan moet je toch zeggen, dat mannelijke kunstenaars een mooi leven hebben. Noem eens een andere beroepsgroep waarvan de beoefenaren het voor elkaar krijgen dat vrouwen zo snel voor ze uit de kleren gaan.
Het is niet te geloven.

2 comments:

Marie- Jose said...

O keesje, niet zo puriteins. Er zijn genoeg vrouwen die geen enkel probleem hebben met lustbevrediging. Pas als de kwestie van wie ze als vader voor hun kinderen willen hebben aan de orde komt , wordt er gekeken naar karakter en stabiliteit.
En voor die tijd hangen ze ook niet rond op parkeerplaatsen, een vrouw heeft altijd aanbod genoeg !

renzo said...

Oftewel, Marie Jose, Kees is niet puriteins, en geeft heel goed het man-vrouw-verschil aan.
En oh het beeld dat jij schetst gaat slechts voor een enkele vrouw op, hoor.