Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, October 15, 2007

Messentrekker

Door Keesjemaduraatje
we waren al bijna weer een beetje aan het terugkeren naar normale toestanden. Een beetje zeuren over Maxima; ons voorbereiden op de aanstaande troonsafstand, compleet met rookbommen. Ik heb net een artikel geschreven over de feminisering van de samenleving en zag dat collega Hoeiboei dat thema ook net op haar site had. En nu dit weer. Messentrekker op politiebureau. Is het hier Tel-Aviv ofzo?
De Burgemeester van Amsterdam en de Stadsdeelvoorzitter van Slotervaart probeerden het drama de gehele dag te downplayen, maar vandaag was zelfs Netwerk van de NCRV er kritisch over. De dader Bilal B. is een familielid van Samir A., een broer van een lid van de Hofstadgroep en een buurman van Mohammed B. Er zijn hele opvallende overéénkomsten met de moord op Theo van Gogh. De dader was een tijd in de schijnwerpes van de AIVD, maar daarna opeens niet meer. (Waarom niet?). Hij begon met steken, net als Mohammed B. en wilde zelf dood. Dat is allemaal een beetje te veel gelijkenis om onder het vloerkleedje te vegen.
Wat mij wel verontrust en ook stoort, is dat de informatie van de politie en de wijk, via de moskee en de buurtvaders wordt verspreid. De politie en het wijkbestuur betrekt op die manier bewust de moskee in het communicatiebeleid. Dat heeft tot gevolg dat autochtone Nederlanders en Marokkanen die niets meer met het geloof te maken hebben, de informatie niet krijgen. Bovendien geeft het veel te veel macht aan de conservatieve en fundamentalistische krachten in de wijk.
Het derde dat me opvalt is, dat de jongeren in de wijk opgeroepen moet worden, rustig te blijven. Dat is toch te gek voor woorden, dat er een automatische reflex van relschoppen is, als de politie iets doet. Zelfs als er uit zelfverdediging wordt gehandeld.

te

3 comments:

4kante kurk in O gat said...

Ik erger me ook mateloos aan de lulverhalen dat die agente 'zorgvuldiger' had moeten schieten.
Wat ik volstrekt niet begrijp is het gedrag van de ouders van Bilal. De dag dat je in diepe rouw bent en echt wel wat anders aan je hoofd hebt geef je een verklaring aan de pers over de 'slechte behandeling van je zoon door de Valeriuskliniek'.
Is het gek dat ik achterdochtig word en constateer dat hun verklaring van essentieel belang is in het toneelstukje opgevoerd door Cohen, Marcouch en Welten? De pers werd in eerste instantie weggestuurd met de mededeling dat het om een blanke dader ging, de dactyloscopische dienst kon iets niet vinden (en komt nu met een lulverhaal), de dader heeft in een diep stilzwijgen de steekpartij uitgevoerd want niemand heeft hem iets horen roepen. Om 21:00 uur is duidelijk wie het is maar dat hoeft de goegemeente nog niet te weten.
Of eigenlijk, mag de goegemeente de eerste 15 uur nog niet weten, de shredders draaien overuren om afgekeurde om-de-tuin-leid-teksten te vernietigen.
De vraag is alleen nog, wat gebeurt er als uitkomt wat ik vermoed: dat op een grootscheepse manier een rad voor onze ogen is gedraaid. Laat je een volgend geval dan weer over aan dit soort figuren omdat het zo lekker rustig was op straat? En wachten we dan met z'n allen op het maken van een inschattingsfout die catastrofaal is ?
Ik heb mijn buik vol van dit tuig.

Jan said...

Ik meen een bericht gelezen te hebben waarin de baas van die kliniek zei dat B. niet gevaarlijk was. Maar die man zal nu wel monddood gemaakt zijn. De meest voor de hand liggende verklaring voor deze aanslag is dat B. geen zelfmoord wilde plegen omdat dit zondig is in de Islam, dus dan maar een Jihadi stijl zelfmoordaanslag want dat mag vast wel. Een terreur aanslag dus, maar dat zullen we niet te horen krijgen van Cohen en co.

Pineut said...

Je vriendin "Anja Meulenbelt" heeft er ook een fraaie mening over lees haar laatste entry op haar poezenblog maar eens, vooral de replies zijn veelzeggend over het inconsekwente karakter van haar en de haren :
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/10/19/achterstand-is-dynamiet

Wellicht verdient men eerst zelf de Pineut te worden vooraleer men zich bekeerd tot daadkrachtig en konsekwent handelen ?