Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 16, 2007

De Naam Keesjemaduraatje

door Keesjemaduraatje
Ik zal het nu maar eerlijk vertellen, want de naam Keesjemaduraatje is weliswaar heel kinderachtig en enkele webloggers hebben mij al geprobeerd uit te leggen, dat ik eens een andere naam moet gaan bedenken, of wat nog beter is: onder mijn eigen naam gaan schrijven, maar er zit wel degelijk een bedoeling achter deze naam.

In 2001 keerde ik terug naar het Vaderland en mij viel op, dat in Nederland alles verkleind wordt. Een kopje koffie drinken, met één koekje erbij in een klein huisje. Dat is allemaal nog tot daar aan toe en Maxima moet er al helemáál niet over zeuren. Ik hou van de Nederlandse taal, laat ik dat even voorop stellen. Na enige tijd verblijf in dit kleine landje valt op dat er overal om een "stukje begrip" gevraagd wordt, voor een "stukje lijden" van het Palestijnse Volk. Als dat niet voldoende is, wordt er "een stukje beleid" ontwikkeld, om een "kleine verandering" tot stand te brengen.

Ik had al eens artikelen in het Krakersblad Bluf met de naam Kees Madura ondertekend en een mij bekende onderzoeksjournalist gaat deze artikelen binnenkort laten zien, zodat ik de wereld kan bewijzen dat ik altijd al een rechtse bal geweest ben, want ik heb in het jaar onzes Heeren 1985 of een jaartal daar in de buurt, reeds een artikel met een anti-drugsgebruik strekking in dit beruchte krakersblad gepubliceerd, waarin ik betoogde dat de toen in Amsterdam zeer actieve Surinaamse Junks een negatieve invloed op de buurt hadden. Dus dat kan ook niet iedereen mij nadoen. Dat mag je nu op Indymedia niet meer schrijven.

Na mijn ontdekking van het kleine Nederland met de neiging naar verkleining van alle woorden, net alsof de Nederlanders zichzelf heel klein willen maken om toch maar niet op te vallen in deze boze boze buitenwereld, alsof we niet als klein land ook tot grote daden in staat zouden kunnen zijn, heb ik overwogen dat ik aan deze trend van harte mee wil doen en ook in mijn naam tot uitdrukking wil brengen dat ik op en top Nederlander ben en dat ook altijd zou willen blijven. Van daar de naam met de dubbele verkleining erin, want als ik het doe, dan doe ik het ook goed:

Keesjemaduraatje

En dat blijft het nu ook. Wel heb ik zojuist op het uiterst redelijke humanistische en seculiere webforum "Het Vrije Volk"  een artikel mogen publiceren met de vooruitziende titel  "Verraad van Wie?" en dat ook ondertekend met de naam Kees Madura, maar de redactie heeft in de kop toch weer de kinderachtige en belachelijke naam Keesjemaduraatje opgenomen, zodat ik nu heb besloten: dit laat ik erin, deze naam houd ik. Veel erger kan het nu niet meer worden.

Dat ik niet onder mijn naam schrijf heeft drie redenen:

Ik heb een gezin en je weet nooit welke malloot of moslimextremist of beide, het nodig vindt een steen door mijn ruit te donderen. Ik zelf vind dat niet zo erg, want er zijn wel eens vaker stenen door mijn ruit gegooid en ik heb zelf ook wel eens stenen door ruiten gegooid, dus wat maakt het uit? Maar mijn kinderen hoeven daar niet de dupe van te worden.

Ik ben eigenlijk van beroep veiligheidsspecialist op het gebied van email- en internetsystemen, wat ook wel een hele mond vol is en een werkgever vindt het niet zo'n goed idee als mijn naam gegoogled wordt en er alleen maar artikelen over Anja Meulenbelt te voorschijn komen. Dat kan je laf vinden, maar dat is gewoon de economische realiteit.

Ik zou eigenlijk artikelen moeten schrijven over outsourcing, offshoring, computerveiligheid en dat soort dingen en dan daar veel geld mee moeten verdienen, maar ik ben een verknipte en schizofrene persoonlijkheid, die altijd dat opschrijft wat er in hem opkomt en ik ben de gehele dag al bezig met IT, dus ik wil 's avonds wel eens ergens anders over schrijven. Maar als de grote dag komt en ik breek door als columnist in het blad Computable, dan wil ik dat bij het googlen van mijn naam allerlei serieuze en steekhoudende artikelen tevoorschijn komen. Ook dit argument is schijnheilig en hypocriet, maar ik zeg altijd maar zo: "Er is niets tegen schijnheilige argumenten als er maar geld mee verdiend wordt"

3 comments:

lucida said...

Ik wist even niet waar ik de comment kwijt kon. Maar een goed stukje op HVV keesje. groet Lucida

Philippine said...

Ik heb net de stukjes van Keesjemaduraatje als Lucida op het Vrije Volk gelezen. Heel verhelderend en 'opwekkend'.

Rik Min said...

Is het jij/jullie wel eens opgevallen dat er voor 30 jaar geleden geen moslimfundamentalisme bestond. Dit moslimfundamentalisme is (rond 1979) (in Afghanistan) systematisch uit de kast gehaald door Washington en zijn vrienden. De 'tovenaarsleerling' kan inmiddels net zo, of zelfs beter 'toveren' dan zijn leermeester. Maar ga ons niet vertellen dat vanwege het geweld van die groepen 'Joden' wel recht hebben op Palestina. Arabieren hebben juist het recht van 1000, 2000 tot 3000 jaar op Palestina; zionisten niet. Zionisme is een absolute fout en foute ideologie - van 'eigen volk eerst'. Het veroorzaakt al 60 jaar ramp op ramp in de Arabische en in onze wereld.