Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, December 30, 2007

Halt, tegen het lasteren van Islam!

Door Keesjemaduraatje
wat mij nog het meeste opvalt aan het pamflet van de jongeren van Hizb ut Tahrir: dat het blijkbaar een vertaling is uit een andere taal. Halt, tegen het lasteren van Islam! is een bijzonder kromme zin, die niet van een Nederlandse-, Marokkaanse- of Turkse- moslim kan stammen. Zo'n zin krijgt niemand uit zijn bek. Als ik de jongelui een communicatieve tip had gegeven dan had ik de volgende leus voorgesteld: Stop de hetze tegen de Islam.

Daar blijkt wel weer uit dat deze pamflettenactie niet wordt ondersteund door de gebruikelijke verdachten in de personen van een "Wij Blijven Hier" of "Keer Het Tij"om maar niet te spreken van de Internationale Socialisten. Dat maakt het geheel natuurlijk wel weer veel bedreigender. Er is blijkbaar weer een buitenlandse organisatie aan het werk, die pamfletten in slecht Nederlands laat vertalen en landelijk kan verspreiden.

Let ook even op een ander onderdeel van de tekst in het pamflet: "Diegenen die verantwoordelijk zijn voor dit lasterwerk hebben verklaard dat het doel achter hun werk is om, zoals zij dat zeggen, het fascistische aspect van de Koran te laten zien. Alsmede om te laten zien dat de Koran haat en geweld zou prediken. Echter, deze film is slechts een onderdeel van een georganiseerde campagne, geleidt door bepaalde personen, tegen Islam en de moslims in Nederland, met als doelstelling de druk op de moslims op te voeren om hen weg te doen keren van hun religie. Dit, door misinterpretatie, verzinsels en door alles waar de moslims in geloven te lasteren. "

Dat krijgt echt geen enkele HBO-student uit zijn pen. Jammer dat ze er niet even iemand met verstand van communicatie bij hebben gehaald.

Op Radio Rijnmond werd enkele autochtone buurtbewoners gevraagd wat ze van het pamflet vonden en die wilden er niet veel over kwijt. De volwassen Turken en Marokkanen zijn ook door schade en schande wijs geworden en gaven alleen oppervlakkige commentaren. Dan moet de journalist natuurlijk teruggrijpen op de kinderen in de buurt en dat levert het volgende tafereel op:

Ingesproken stem:
"Organisatie wordt door AIVD verdacht van het verspreiden van jihad en is door het kabinet in 2005 aangemerkt als een gevaar voor de democratie. Opstellers van het pamflet menen dat het verdedigen van de Quran een islamitische plicht is"

Interviewer:
"zou je dat doen?"

Kind van ongeveer 10:
"euh..... ja! omdat ... euh... hij hij doet zomaar filmpjes en hij weetuh niet over... euh... wat het is... wie islam is"

Meisje van ongeveer 12:
"ja als de moslims der wat aan kunnen doen om hun geloof goed te laten houden... ja... dan heb ik er niets aan te zeggen... als het maar niet erger wordt."

Nou, nou wat erg zeg. Kinderen willen op uitdrukkelijke vraag van de interviewer de islam wel verdedigen. Ik merk dat de voorstanders en tegenstanders van de islam intussen hetzelfde probleem met de Main Stream Media hebben, namelijk dat de meest kinderlijke en ondoordachte opmerkingen eruit worden gehaald en in de krant of op TV gezet.

No comments: