Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 21, 2007

Proces Seveke in februari

Door: De Pers
Gepubliceerd: woensdag 19 december 2007 15:00
Update: woensdag 19 december 2007 15:16

Marcelt De strafzaak van tegen Marcel T., de man die verdacht wordt van de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, komt op 21 en 22 februari volgend jaar voor de rechter. Dat maakte de rechtbank woensdag bekend, meldt het ANP.

De 39-jarige T. werd op 6 december opgenomen in het Pieter Baan Centrum, waar hij tot 24 januari blijft. De justitiële observatiekliniek komt uiterlijk op 15 februari met een rapport over de verdachte. Mogelijk speelde het syndroom van Asperger een rol in de feiten waarvan T. wordt verdacht.

De Rotterdammer heeft de moord op de Nijmeegse activist bekend. Tijdens een eerdere zitting hield justitie de rechtbank voor dat wraak het motief was. Het Openbaar Ministerie baseerde zich hierbij onder meer op passages uit een dagboek van T., waarin hij schreef dat hij wraak wilde nemen op leden van de krakersbeweging in Nijmegen. T. en Sévèke ontmoetten elkaar in de jaren negentig toen ze actief waren in het krakersmilieu. Vrienden van Sévèke ontkenden overigens dat de twee een persoonlijke band met elkaar hadden.

De 41-jarige Sévèke werd op 15 november 2005 met twee kogels van dichtbij neergeschoten in het centrum van Nijmegen. Hij stond onder meer bekend om zijn strijd tegen verondersteld onrechtvaardig optreden van de politie en andere veiligheidsorganisaties. De 39-jarige verdachte staat ook terecht voor een reeks gewapende overvallen in 1999, op banken en grenswisselkantoren in Nijmegen, Breda en Leiden.

De verdachte wordt ook vervolgd voor een reeks aanslagen en brandstichtingen in het midden van de jaren negentig. T. zou medeverantwoordelijk zijn voor brandstichting bij olieconcern BP en de bank Crédit Lyonnais in 1994 en 1995. Ook is de verdachte volgens justitie betrokken geweest bij een mislukte aanslag op Crédit Lyonnais in 1995 en aanslagen op Banque Paribas en Basf in Arnhem in 1996.

2 comments:

Lancelot said...

Ben reuze benieuwd wat Marcel T. te zeggen heeft. De zaak lijkt op die van Mohammed B. en Volkert van der G.

Seveke was een linkse ***, maar ik sluit niet uit dat hij belangrijke zaken te melden had.

Wat ik het meest interessant vind, is hoe mnsen manipuleerbaar zijn, om een politeke moord te plegen.

sjun said...

Intrigerend dat zowel islam als socialisme niet enkel de leer bewaken middels ridiculisering en belastering van weerspannigen maar dat beide heilsleren ook doorgeslagen 'activisten' kennen die niet terugschrikken voor een mensenleven om hun eigen 'gelijk' op te dringen. Dat wordt nog wat als er een kruisbestuiving als shariasocialisme opkomt in onze maatschappij...