Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Tuesday, February 05, 2008

Bandiera Rossa

Banner_westbank_1

De Gazastrook was in januari 2008 afgesloten, omdat er raketten vanuit deze enclave in de richting van Israel werden geschoten. Het afschieten van de raketten kon de geachte linkse actievoerders niet zoveel schelen, maar dat daarna de grenzen werden gesloten bracht een ongekende golf van protest teweeg. Er werden vrachtwagens vol voedsel geladen en in konvoi naar de Gazastrook gebracht, alsof daar de hongersnood was uitgebroken.

Op de foto, van de Flickr-pagina van de geachte kraakster en voedselverdeelster Kristel,  zie je dat oude vetes weer bijgelegd zijn en dat de rode- zwarte- en Palestijnse vlag gebroederlijk naast elkaar wapperen. Of de Arabieren blij moeten zijn met deze socialistische solidariteit, is twijfelachtig. Tenslotte zijn er al eerder miljoenen doden gevallen door het uitgdragen van deze idealen.

Ik vraag me af of er nu ook een demonstratie komt om de eerste zelfmoordaanslag sinds lange tijd, als gevolg van de open grens met Egypte, te vieren.

1 comment:

Sanspareille said...

Inderdaad, tenenkrommend. Sukkels.

Mensen zou ook vaker de betekenis van de 'Palestijnse' (Groot-Kalifatische) vlag uitgelegd moeten krijgen, voor ze ermee gaan lopen zwaaien.