Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, February 05, 2008

Bandiera Rossa

Banner_westbank_1

De Gazastrook was in januari 2008 afgesloten, omdat er raketten vanuit deze enclave in de richting van Israel werden geschoten. Het afschieten van de raketten kon de geachte linkse actievoerders niet zoveel schelen, maar dat daarna de grenzen werden gesloten bracht een ongekende golf van protest teweeg. Er werden vrachtwagens vol voedsel geladen en in konvoi naar de Gazastrook gebracht, alsof daar de hongersnood was uitgebroken.

Op de foto, van de Flickr-pagina van de geachte kraakster en voedselverdeelster Kristel,  zie je dat oude vetes weer bijgelegd zijn en dat de rode- zwarte- en Palestijnse vlag gebroederlijk naast elkaar wapperen. Of de Arabieren blij moeten zijn met deze socialistische solidariteit, is twijfelachtig. Tenslotte zijn er al eerder miljoenen doden gevallen door het uitgdragen van deze idealen.

Ik vraag me af of er nu ook een demonstratie komt om de eerste zelfmoordaanslag sinds lange tijd, als gevolg van de open grens met Egypte, te vieren.

1 comment:

Sanspareille said...

Inderdaad, tenenkrommend. Sukkels.

Mensen zou ook vaker de betekenis van de 'Palestijnse' (Groot-Kalifatische) vlag uitgelegd moeten krijgen, voor ze ermee gaan lopen zwaaien.