Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, February 15, 2008

Moedige Freek de Jonge zingt over Geert Wilders

Door Keesjemaduraatje
De grappenmaker, actievoerder en cabaretier Freek de Jonge heeft een ontzettend moedig statement gemaakt, door met gevaar voor eigen leven een lied over Geert Wilders te zingen. Na de uitzending van het verzetsprogramma "Pauw en Witteman" waarin hij de gewaagde protest-chanson ten gehore bracht, is de cabaretier onmiddellijk door de Marechausse in veiligheid gebracht. Freek de Jonge bevindt zich sinds oktober op een geheim adres in het buitenland. De regering Balkenende heeft inmiddels afstand genomen van het lied en verklaart dat het "een prive mening van de cabaretier"  betreft die geenszins de mening van de Nederlandse regering weerspiegelt. Ambassades en consulaten worden sindsdien extra beveiligd.


4 comments:

Jan said...

De schoft.

marielle said...

Wat een tenenkrommend gezang. 'Kijk mij eens ruimdenkend zijn, o burgers van Nederland pas op voor de stampende laarzen van geert wilders en zijn aanhangers, ons vlakke land sterft....'

Pfff, wat een tranendal.

roelf said...

Ik weet dat vergelijkingen met de tweede wereldoorlog niet altijd even behulpzaam zijn maar door mij ging bij het luisteren naar dit lied de gedachte: Kijk, daar heb je het: het Gebroken Geweertje. Het edele pascifisme van vóór de laatste Europese oorlog. De uitdrager gunt zichzelf een formidabele morele superioriteit. Tranen springen je in de ogen. Totale verdwazing. Typische verdwaasde ridderlijkheid. Zich geen voorstelling kunnen maken van het kwaad.

Dirk said...

Wat een geluk dat er nog een Freek de Jonge is om ons met zijn kunst te beschermen tegen het naderend onheil. Al die vrijdenkers, immigranten en andere slachtoffers van de oprukkende demagogie mogen blij zijn dat er nog iemand is die het voor hen opneemt in deze donkere tijden.