Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, February 15, 2008

Natasha kan met mannen om gaan

Ik wist het eerst ook niet, maar Natasha Gerson heeft in het circus gewerkt. Daar zag ze hoe wilde dieren getemd werden. Eenmaal weer thuis gekomen, verveelde ze zich en ze besloot dezelfde methoden ook op haar man uit te proberen. Citaat:

"Tem je man als het dier dat hij is...

Zijn mannen te temmen?

Zoals alle vrouwen wilde Amy Sutherland haar man Scott veranderen met een al jaren gebruikte, maar falende methode: zeuren. Als Amerikaanse schrijfster volgde ze toevallig een jaar lang enkele dierentrainers van een school en thuis probeerde ze hun africhtmethodes uit op haar man. Met succes. "Misschien klinkt het oneerbiedig, maar een echtgenoot kan je als een exotische diersoort bestuderen", beweert ze. "Je man trainen, heeft een positieve uitwerking op jezelf. Je wordt toleranter en eventuele ergernissen worden meteen gerelativeerd. Zeuren is een methode dat meestal wordt gebruikt en helpt echt niet: mijn man reed nog sneller, scheerde zich nog minder en liet zijn rommel nog meer slingeren. De methodes van de dierentrainers hielpen wel". Beloon eerder in plaats van te straffen. Het principe wordt bij onze kinderen toegepast, maar werkt even goed bij mannen. Gooit hij een vuil hemd in de waszak, bedank hem dan. Gooit hij er twee in, kus hem dan. Blijven er spullen op de grond liggen, negeer ze dan meteen. Mannen genieten van positieve belangstelling en zullen spontaan meewerken. Verwacht niet dan een leeuw meteen springt op commando, kleine stapjes werken het best."

Lees Verder op haar weblog:

No comments: