Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, March 03, 2008

Belastingdienst controleert Hyves en LinkedIn profielen

Uit Security.nl

De Belastingdienst controleert Facebook, LinkedIn en Hyves profielen om te zien of die overeenkomen met de belastingaangifte. Een Nederlandse expat werd in Ierland door een belastinginspecteur ondervraagd omdat zijn Facebook, LinkedIn en Xing gegevens niet met de aangifte overeenkwamen. De man was vergeten zijn gegevens bij te werken.

Een woordvoerder van de Belastingdienst liet tegenover Bright weten dat het vaker voorkomt dat Hyves en LinkedIn tijdens inspecties worden gebruikt. Er is namelijk veel informatie over het werk van mensen te vinden.

De Belastingdienst werd vorig jaar nog genomineerd voor de Big Brother award. Eerder werd ook bekend dat de zoekrobot die de dienst gebruikt voor het opsporen van belastingfraudeurs een wereldwijd succes is.

   

No comments: