Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, March 03, 2008

Belastingdienst controleert Hyves en LinkedIn profielen

Uit Security.nl

De Belastingdienst controleert Facebook, LinkedIn en Hyves profielen om te zien of die overeenkomen met de belastingaangifte. Een Nederlandse expat werd in Ierland door een belastinginspecteur ondervraagd omdat zijn Facebook, LinkedIn en Xing gegevens niet met de aangifte overeenkwamen. De man was vergeten zijn gegevens bij te werken.

Een woordvoerder van de Belastingdienst liet tegenover Bright weten dat het vaker voorkomt dat Hyves en LinkedIn tijdens inspecties worden gebruikt. Er is namelijk veel informatie over het werk van mensen te vinden.

De Belastingdienst werd vorig jaar nog genomineerd voor de Big Brother award. Eerder werd ook bekend dat de zoekrobot die de dienst gebruikt voor het opsporen van belastingfraudeurs een wereldwijd succes is.

   

No comments: