Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, March 19, 2008

De NATO kapotmaken !!

Door Keesjemaduraatje
De gemiddelde lezer van dit buitengewoon ongenuanceerde en vooral kwetsende weblog is een 35-jarige vrouw met een Middelbare Beroepsopleiding, 1,4 kind en wonende in de Randstad. Dat heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Ik hoop dat jij je er een beetje in herkent.

Afghanistan_vlaggen_nederland_ezel_ Dus ik hoef je waarschijnlijk niet te vragen welke demonstratie je het komende weekend met een bezoek gaat vereren. Je hebt de keuze uit de demonstratie waarbij "Vredesdemonstranten" het hoofdkwartier van de NATO in Brussel gaan proberen te bezetten, of aan de andere kant, de Anti-Geert-Wilders-Rellen op de Dam in Amsterdam. Moeilijke keuze?Heb jij je wel eens afgevraagd wat of Wilders met de NATO te maken heeft? Nou?

In de tijd dat de NATO werd opgericht, was de algemene verwachting dat er een dictatoriaal regime vanuit de Sovjet-Unie, het in zijn hoofd zou halen ons Vrije Westen onder de voet te lopen en een communistische dictatuur in ons land te vestigen. De linkse mensen, waartoe ik inderdaad ook behoor, hadden daar drie verschillende en tegenstrijdige antwoorden op.

1) De Sovjet-Unie is dat helemaal niet van plan, want de Russen hebben nog nooit de rest van Europa als eerste aangevallen.

2) Zo vrij is dat Westen helemaal niet, want kijk maar naar het kapitalisme, het kolonialisme en de onderdrukking van de vrouw.

3) Het socialisme is zo gek nog niet.

Gelukig heeft de NATO ondanks dat toch stand gehouden en mede daaraan is het te wijten, dat de Sovjet-Unie helemaal niet meer bestaat. Zo geweldig succesvol was dat socialisme dus helemaal niet.

Nu, op dit moment zijn er mensen die beweren, dat het Vrije Westen bedreigd wordt door islamitische dictaturen, zoals Iran, Syrië, Pakistan en Saoudi-Arabië, die  terroristen opleiden en op ons afsturen en veel geld in moskeeën steken, die in ons land de prille jeugd ophitsen tegen de liberale en vrijheidslievende samenleving, die we met veel moeite hebben opgebouwd.

Opnieuw melden zich de linkse partijen, het Staatsjournaal en de zogenaamde intellectuelen en zeggen drie tegenstrijdige dingen:

1) Dat willen die islamitische dictaturen helemaal niet, want George Bush is een fascist en de Verenigde Staten is de Satan.

2) Zo vrij is onze Westerse Democratie helemaal niet want: SGP, en racisme en illegale uitzettingen en Israël en de Westelijke-Jordaanoever.

3) De islam is eigenlijk wel heel erg goed, want solidariteit onder elkaar en religiositeit en hechte familieband en normen en waarden in het algemeen.

Tot zo ver alles duidelijk. De westerse democratie wordt steeds weer afgewezen en vage dictaturen worden met beide armen omarmd. De boodschapper van deze vervelende "message", Geert Wilders, moet elke dag beschermd worden en wordt gezien als het grote kwaad. Ik zelf vind dat we de verworven vrijheden toch wel moeten verdedigen. Ik heb niets tegen de aanhangers van het betreffende geloof op zich, maar de dictatuur moet wel bestreden worden.

Dat is tenminste mijn mening. Ik zal nog even voor mij houden wat ik het komende weekeinde ga doen. Het hangt er vanaf wat er de rest van de week nog gaat gebeuren. Tot zaterdag.

1 comment:

Willem said...

Ik heb ook een hoop kritiek op onze maatschappij (met name op politici), maar prijs me gelukig met het feit dat ik in een land woon waarin ik dat (NOG) allemaal kan uiten. Misschien ga ik zaterdag even naar De Dam, niet om te demonstreren maar om aapjes te kijken.