Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Saturday, March 15, 2008

ETA sympathisanten op zoek naar wapens

Gepubliceerd op 29 februari 2008, 12:13 Leeuwarder Courant

LEEUWARDEN  -

Een volledige lijst adressen van Friezen die een vuurwapen hebben bestaat, maar de Friese politie wil deze alleen geanonimiseerd kwijt aan freelance journalist Jeroen Maarten Hanenbergh.

Zij is bang dat de wapens in handen komen van extreemlinkse actievoerders.

Bij de Raad van State in Den Haag stonden beide partijen donderdag tegenover elkaar. Hanenbergh, woonachtig in Utrecht, wil met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur van alle politiekorpsen lijsten hebben met de namen van mensen die legaal wapens bezitten.

Zijn doel, zo zei hij gisteren bij de Raad, is publiceren over mogelijke verbanden tussen de legale wapens en incidenten met vuurwapens.

Volgens de politie heeft hij banden met extreemlinkse actievoerders, maar ook met de ETA. De politie verwijst hiervoor naar bestanden op internet.

1 comment:

Dirk said...

"Bestanden op internet", oh nee, dan weet je dat het echt menens is.