Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, March 15, 2008

ETA sympathisanten op zoek naar wapens

Gepubliceerd op 29 februari 2008, 12:13 Leeuwarder Courant

LEEUWARDEN  -

Een volledige lijst adressen van Friezen die een vuurwapen hebben bestaat, maar de Friese politie wil deze alleen geanonimiseerd kwijt aan freelance journalist Jeroen Maarten Hanenbergh.

Zij is bang dat de wapens in handen komen van extreemlinkse actievoerders.

Bij de Raad van State in Den Haag stonden beide partijen donderdag tegenover elkaar. Hanenbergh, woonachtig in Utrecht, wil met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur van alle politiekorpsen lijsten hebben met de namen van mensen die legaal wapens bezitten.

Zijn doel, zo zei hij gisteren bij de Raad, is publiceren over mogelijke verbanden tussen de legale wapens en incidenten met vuurwapens.

Volgens de politie heeft hij banden met extreemlinkse actievoerders, maar ook met de ETA. De politie verwijst hiervoor naar bestanden op internet.

1 comment:

Dirk said...

"Bestanden op internet", oh nee, dan weet je dat het echt menens is.