Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 27, 2008

Islamofobywood

Door Keesjemaduraatje
De laatste maanden begint in Nederland een nieuwe filmindustrie te ontstaan. De anti-islam-film is in opmars. Een jaar geleden heeft Ayaan Hirsi Ali al haar Submission II aangekondigd. Het vervolg op de Islamofobywood2succesvolle film Submission I van Theo van Gogh. Helaas is het er door haar vlucht naar de Verenigde Staten nog niet van gekomen de film ook echt af te maken. 
In Oktober 2007 kondigde Ehsan Jami aan dat hij een tekenfilm over de islam zou maken. Vandaag heeft hij in het TV-programma Netwerk bekend gemaakt, dat deze tekenfilm  op 20 april 2008 uit zal komen. Natuurlijk was Hans van den Broek er als de kippen bij om te vertellen dat de film verboden moest worden. Genocideontkenner Tonca gaat Jami zelfs voor de rechter slepen. Hoera. Dat is alleen maar goed voor de publiciteit. Dat maakt de film meteen wereldberoemd.

Sinds december zitten we te wachten op de film Fitna van Geert Wilders. Op deze film zijn nu al zoveel parodiën en tegenfilms gemaakt, dat het uniek en eenmalig in de gehele filmgeschiedenis is. Nederland stelt eindelijk weer iets voor in de wereld. De vlaggenindustrie draait op volle toeren. Er is zelfs al een heus Geert Wilders filmfestival voor georganiseerd.

De nieuwe filmindustrie Islamofobywood genaamd, kan natuurlijk niet alleen op aankondigingen draaien. Dus er zal nu wel eens een film echt uit moeten komen. Ik begon er eerlijk gezegd ook al aan te twijfelen. Vooral ook omdat ik helemaal niemand ken die de film al gezien had. Zelfs een mij bekende redacteur van de moslimomroep begon aan mij te vragen of de film nog uitkwam, terwijl een dag ervoor, de moslimomroep had aangeboden de film uit te zenden. 
Nu Geert Wilders nóg een keer heeft beloofd, dat de film vóór 1 april uitkomt, denk ik dat hij niet meer terug kan. Ik ben erg benieuwd en hoop op een stevige opleving van alle anti-, pro- en antwoord-filmpjes. dat kan de Islamofobywood-filmindustrie alleen maar versterken.

1 comment:

Gerrit Dekzijl said...

Fitna schijnt alweer van het net verdwenen te zijn, alleen sporadisch nog binnen te halen.
De volgende film is een "stomme" film met dezelfde inpact, alleen makkelijker bereikbaar.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5648
(inbegrepen in laatste link: alle taqiyya-info)