Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, March 15, 2008

Wilders doet het toch maar...

Door Keesjemaduraatje
Tot mijn verbazing merk ik dat het tij rond Wilders aan het keren is. Wilders krijgt nu steun uit geheel onverwachte hoek.

Harry Mulisch zei afgelopen woensdag bij Pauw en Witteman (minuut 24.10): "Wilders is ook een vakman, op zijn manier. Hij doet het toch maar.(...) Balkendende wilde toch meer debat? Dat heeft hij nu."

Joopdenuyl_499353c Minister Plasterk komt op voor de vrijheid van meningsuiting en heeft een verbod van de film Fitna voorkomen. Daarmee is een breuk binnen de PvdA tussen de Cohen aanhangers en de Bos/Plasterk-coalitie zichtbaar geworden. Er is door dezelfde film een meningsverschil binnen het kabinet ontstaan. Balkenende en Rouvoet willen verbieden en de PvdA houdt het verbieden van de film Fitna tegen.

Wilders doet het toch allemaal maar. Ik zie het hem Pechtold niet nadoen. Femke is als oppositietijgerin onzichtbaar geworden. Mark Rutte is al heel lang niet meer op het scherm geweest. Wilders is elke dag op de TV en is de eigenlijke oppositieleider geworden. 


Op Indymedia, het krakers- en actiemedium,  wordt nu zelfs duidelijk dat er mensen zijn die Balkenende niet willen steunen in het verbod van de film. "Want oproepen tot verbieden van een dom videootje door een overheid is natuurlijk te absurd voor woorden. Echte anarchisten doen zo'n oproep niet."
Is slechts een van de citaten. Die overigens onmiddelijk weer worden weggeruisd. Want vrijheid van meningsuiting is een ding, het moet ook weer niet te gek worden.

Nu de grote klapper: Op de uiterst linkse en controversiele website Ravage staat een artikel met de titel "De dagen van Wilders lijken geteld". Vijf jaar geleden zouden we dat als demoniseren van de tegenstander hebben opgevat, maar als je het artikel goed leest, dan merk je dat de schrijver in feite de vrijheid van meningsuiting wil verdedigen. Citaat: "Er moest een met de dood bedreigde Deense cartoonist aan te pas komen, om ons ervan te doordringen dat het Nederlandse volk zich niet de wet moeten laten voorschrijven over wat toelaatbaar is en wat niet om via de media verspreid te worden. Niet eens zozeer door toedoen van islamfascisten en religieuze fundamentalisten, maar vooral door de overheid en hun media zelf. Is dat niet beschamend?"

Het artikel wordt ook op de email Aktielijst gezet en wekt daar beroering. Het opperhoofd van de Benoemen-en-Bouwen-Knokploegen, Rene Danen, reageert als volgt op het uiterst genuanceerde artikel van Alex van Veen in Ravage: "Waarom wordt dit pro-Wilders stuk van het nieuw-rechtse weblog Ravage
hier op de aktielijst gepost? Geen racisme op de aktielijst!"
Daardoor laat Rene Danen zien wat voor een intolerante potentaat hij eigenlijk is

De actie van Balkenende om Wilders in het buitenland zwart te maken en al bij voorbaat voor terreur op de knieen te gaan, kan wel eens een geheel averechts effect hebben en de acties tegen Geert Wilders doen omslaan in het tegendeel. Geert Wilders komt misschien uit deze hele affaire als een held naar voren.

Als Minister Donner nu ook nog zijn belachelijke wet tegen godslastering, die hij nog van zijn grootvader heeft geerft, door wil zetten, dan is Geert Wilders helemaal de held van links. Daarmee ageert Geert Wilders geheel volgens de erfenis van Joop Den Uyl, die in 1974 ook niet voor de dreiging van Arabische landen zwichtte. Een olieboycot was het gevolg, die Nederland glansrijk doorstond.

5 comments:

Peter Siebelt said...

Prima stuk Kees.

Philippine said...

Keesjemaduraatje: Prima de Luxe.

Michiel Mans said...

Het zijn interessante tijden. Dat is zeker. Verder is er weinig zeker lijkt me.

David said...

Fijn dat de 'Marokkaanse strontvliegen' opmerking van bovenstaand heerschap verwijderd is. Kennelijk zijn er volgens de beheerder van dit weblog ook grenzen aan de vrijheid van meningsuiting.

keesjemaduraatje said...

@David: er is wel een verschil tussen een moderator van een weblog die de grenzen van de wet wil respecteren en een premier die de vrijheid van meningsuiting wil inperken.