Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, May 04, 2008

5 oktober 1942

Door Keesjemaduraatje
vandaag 4 mei 2008, waren wij nog even op het Duitse Soldatenkerkhof in Ysselsteyn en het viel me op dat daar nog vrij veel kinderen en ouden van dagen begraven zijn. Hoe kan dat? Kijk maar naar de datum. 5 oktober 1942. Dat moeten haast wel burgerslachtoffers door het bombardement op Geleen zijn. Na de oorlog werden alle Duitse graven overgeplaatst naar het Duitse soldatenkerkhof.
Nu worden er nog vredeseducatieve werkweken georganiseerd. We spraken een Duitse organisatrice van het vredeswerk, die zei dat er nog naar Nederlandse jongeren gezocht wordt, die mee willen doen aan de werkweken.

5_oktober_1942_geleen

No comments: