Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, May 05, 2008

Bevrijdingsconcert

Door Keesjemaduraatje
Mijn vrouw zit net het Bevrijdingsconcert op TV te bekijken en ze verbaast zich.
"Allemaal blanke mensen uit de gegoede middenklasse !"
"Zitten er geen Allochtonen bij, die vieren dat ze Nederland bevrijd hebben?"
vraag ik nog verbaasd. Dat had mijn moslimbroer toch nog uitgebreid op de NMO laten zien. Dat Nederland is bevrijd door Marokkanen. Stond zelfs ook op de Verlichtingsfundamentalistische website van Peter Breedveld.
Dat de Marokkanen via Zeeland ons land bevrijd hebben. Dat zijn historische feiten.
"Doe nou toch niet zo ongenuanceerd en buitengewoon onnodig kwetsend"
"Je weet heus wel dat Turkije ook aan de Tweede Wereldoorlog mee heeft gedaan"
"Oh, die ook al. Het houdt niet op. Waren die niet aan de kant van de Duitsers?"
"Turkije was in de Laatste Wereldoorlog neutraal en heeft zich pas op het allerlaatste moment, onder druk van de geallieerden, tegen de AS-mogendheden gekeerd"
"Ja, zo precies wilde ik het eigenlijk ook helemaal niet weten."
Zeeland
Waarom is het zo verdomd belangrijk, opeens, dat de allochtonen ook meedoen in de belangrijkste Nederlandse mythe. De mythe van een heldhaftig klein volk, dat moedig weerstand blijft bieden tegen een veel groter en sterker land? Waarom? Nou?
Dat kan ik jullie haarfijn uitleggen. Dat ga ik nu doen. Bij deze:
Het islamitische geloof is per definitie antisemitisch. Dat heb ik niet bedacht en dat is ook geen haatzaaierij, maar dat zijn gewoon feiten. Dat antisemitisme strookt niet met de Nederlandse mythe van heldhaftig verzet. Aangezien de PvdA wil dat de Edele Allochtoon opgenomen wordt in de Nederlandse traditie van verzet en tolerantie, wordt er een nieuwe leugen bedacht. Namelijk de leugen van de Moedige Marokkaan die ons land bevrijdt. Deze leugen stoelt op een verhaal van 19 graven van Marokkaanse soldaten, die in dienst van het Franse Leger zijn gesneuveld in Zeeland. Dat van die 19 doden is al erg genoeg, maar ik wil niet meedoen aan dat tellen en in hokjes duwen van slachtoffers.

Mijn zoon komt binnen. "Ik was op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Bayeux en het viel mij op dat er verdomd veel Duitse namen op de graven stonden. Er was zelfs een graf bij van iemand met mijn achternaam."
"Ja, nou is het wel weer eens mooi geweest! Duitse militairen in dienst van het Amerikaanse leger! Kunnen we alsjeblieft de slachtoffers even duidelijk van de daders blijven scheiden"

We kijken op Teletekst wat de TeeVee vandaag nog meer te bieden heeft.

Moslimjongeren

"En hoe zien moslimjongeren 5 mei?"
Ik wordt gek. Zijn de moslimjongeren de maat voor alle dingen geworden? Dit kan niet goed gaan. Dit is voor de moslimjongeren zelf ook niet goed. De mediamakers in Nederland zijn helemaal hartstikke knettergek geworden.   

11 comments:

Willem said...

Jet Bussemaker hield een mooie persoonlijke toespraak op de Dam. Helaas heeft ze die zelf bezoedeld met haar geschiedvervalsende oproep om meer aandacht te besteden aan de rol van de allochtonen tijdens de bevrijding. Of zou ze daar toch de Polen mee bedoelen ?

jelle said...

De NMO stikt bij monde van Steady Freddy niet in z'n leugens.
Wat is dat toch, met die moslim-omroepjes.
En hun medewerkers?
Zou het dan toch waar zijn dat je tegen niet-moslims er vrolijk op los mag liegen, als moslim?
Ze zijn echt volkomen doorgedraaid, die broer van Keesje en de NMO.
Betaal ik daar m'n belastingcenten voor?

SteadyFreddy:
"Ik zie het gewoon als een vergeten verhaal waar te weinig mensen weet van hebben. Er zijn tijdens WO2 zo’n 70.000 Marokkanen gesneuveld voor onze vrijheid, waar de PVV en TON het zo graag over hebben. Dat zijn 50.000 Marokkanen meer dan Nederlanders."

Hierbij wat uitgebreider info voor die gesubsidieerde leugenaars:
http://en.wikipedia.org/wiki/Goumier
"The total of Goumier casualties in World War II from 1942 to 1945 was 8,018 of which 1,625 were killed in action."

http://www.farac.org/php/article.php3?id_article=64|

"De novembre 1942 à mai 1945, ils ont eu :

- 67 officiers, 104 sous-officiers, 1454 goumiers tués ou disparus ;

- 115 officiers, 285 sous-officiers, 5993 goumiers blessés ;

soit, au total, 8018 personnels mis hors de combat.

1625 gesneuvelden, dus.
Het aantal gevallenen vòòr de periode november 1942 was kennelijk te verwaarlozen.
Ook voor die farac.org-site.

Die Jet Bussemaker (PVDA) is de zoveelste nagel aan de doodkist van haar partij.

James said...

Een passage uit een artikel dat in 2005 in HP/De Tijd werd gepubliceerd:

___


(...) militair-historicus dr. Jan Schulten gelooft niet dat in Zeeland Marokkanen hebben gevochten. Op verzoek van de burgemeester van Kapelle, oud-militair Siebe Kramer, verdiepte hij zich in de vraag wat zich in de meidagen van 1940 precies op Zeeuwse bodem heeft afgespeeld. Schulten heeft slechts één Marokkaan kunnen traceren die bij oorlogshandelingen op Nederlandse bodem het leven heeft gelaten: een parachutist, die in 1945 bij Franse luchtlandingen in Drenthe is gesneuveld. De andere achttien in Kapelle begraven Marokkanen zijn, denkt Schulten, verdronken bij de evacuatie van de Brits/Franse troepenmacht bij Duinkerken, van 26 mei tot 4 juni 1940; de Marokkanen zijn pas in juni en juli aan de Hollandse kust en bij Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog aangespoeld.

Jan Schulten: "Theoretisch is het denkbaar dat die aangespoelde Marokkaanse soldaten in Zeeland hebben gevochten. Van degenen die zich uit Zeeland hebben teruggetrokken, is waarschijnlijk een aantal in Duinkerken aangekomen. Bij de verscheping zouden ze dan kunnen zijn verdronken. Maar dat is heel onwaarschijnlijk. Het ligt meer voor de hand dat de verdronken Marokkanen tot de ingesloten Franse eenheden behoorden die naar Engeland zouden worden overgebracht. En dat geeft weer voedsel aan het verwijt van Franse kant dat de Britten in de eerste boten mochten vertrekken en dat de Franse soldaten pas aan het eind van de evacuatie aan de beurt waren, en dat ze waren aangewezen op gammele bootjes."

___


Zie: http://www.dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=12095

Hebben de Marokkanen op 4 mei toch maar mooi een reden om niet met herdenkingskransen te gaan voetballen: de in Drenthe gesneuvelde Marokkaan. Toch? Jet Bussemaker kan alvast een lespakket voor pabo-scholieren gaan samenstellen waarin tientallen bladzijden aan deze soldaat worden besteed (en waarin de Amerikanen, Britten, Canadezen en Polen worden genegeerd).

jelle said...

Als er ook maar iets van Bussemakers plannetjes doorgewerkt gaat worden, al dan niet met medewerking van landverraders als SteadyFreddy zal ik hen,bij het door hun zelf gegraven graf, niet tegen houden er in te springen.
Ik zal ze zelfs geen zetje geven.
Aan dat soort wil ik mijn handen niet vuil maken.

Dhimmy SteadyFreddy said...

Het zal wel iets met de vrijheid van meningsuiting te maken hebben dat Jelle mij hier voor landverrader kan uitmaken en daarnaast wikipedia als norm van de waarheid kan bestempelen... Beste Jelle wij wilden bij de NMO enkel een vergeten verhaal aandacht geven, dat van o.a. Marokkaanse soldaten in dienst van de gealieerden die OOK voor onze en dus jouw vrijheid gevochten hebben. Dat zij hiervoor ook gestorven zijn, 17 of meer of minder doet niet terzake want of dit nou in gevechtshandelingen was of dat ze verdronken zijn doet er niets aan af dat ze er wel waren en in Europa gevochten hebben. Ik weet niet waarom jij mij hierdoor dood wenst maar ik kom graag zelfmoord plegen bij jou thuis. Dus mail mij je adres (mijn email adres zal keesje je vast wel willen geven) en ik kom gezellig langs, ik beloof mijn eigen graf in jouw tuin te graven. p.s. het moordwapen neem ik zelf wel mee, wees niet bang dat gaat wel lukken.

tot gauw

SF

arend said...

@Freddy,

Jelle zegt het wat bot, maar feit blijft dat de bijdrage van die Marokkaanse soldaten te verwaarlozen is. Zeker vergeleken met de bijdrage van de Amerikanen, die in dit land toch regelmatig van oorlogsmisdaden worden beschuldigd. Zelfs bij het herdenken van hun slachtoffers in Margraten.

Wikipedia levert vaak wel, soms geen betrouwbare gegevens op. Maar op het moment dat jij aan die gegevens twijfelt, is het aan jou om met andere bronnen te komen.
Zolang jij zelf het getal 70.000 doden niet hard kunt maken, is het raar dat je Jelle verwijt dat hij Wikipedia gebruikt om dat getal te weerleggen.

Vanwaar die geschiedsvervalsing, eigenlijk?
Ik denk dat James gelijk heeft, en dat het is bedoeld om het kransenvoetballen door moslimjongeren binnen de perken te houden. Blijkbaar is het herdenken van dode Westerlingen (met name joden) kwetsend voor sommige moslims.
In Engeland is om dezelfde reden serieus voorgesteld om de dodenherdenking af te schaffen.
Dat vind ik persoonlijk vrij belachelijk, maar dat lijkt me toch beter dan geschiedsvervalsing.

jelle said...

@SteadyFreddy
Zelfs die Franse site, speciaal voor en door Goumiers , met de beschrijving van het aantal gevallenen, die ik genoemd heb, noem jij een obscure bron?
Maak jezelf en je NMO niet nóg onsterfelijk belachelijker.
Dood hoef jij van mij niet, Freddy.
Spartel maar lustig verder in het braaksel dat jij produceert.
De NMO mag blij met zo'n 70.000-voudige lijkenpikker als jij zijn.
Mooie reclame voor dat omroepje.

jelle said...

Ik heb het grootste respect voor hen die gevallen zijn in de strijd tegen de Moffen.
Of 't 'n Marokkaan is of 'n Yank.
Beroeps of "drafted"(zoals de Amerikanen dat noemen).

Waar ik kotsmisselijk van wordt is het "Marokkaanse-lijkenpikken" waaraan Bussemakers(PVDA) en de NMO zich schuldig maken.
Iedere geallieerde soldaat die gesneuveld is om Europa v/h juk v/d nazi's te bevrijden is er een teveel geweest.
Maar ga niet de geschiedenis, de feiten vervalsen.

keesjemaduraatje said...

@Jelle: je kent mijn broer niet en je kent zijn achtergrond niet. Daarom zijn typeringen als "landverrader" volkomen misplaatst. Steady Freddy stamt uit een familie met een groot aantal verzetshelden. Ga maar eens in je eigen familie kijken of die ook zo moedig zijn geweest.

jelle said...

@Keesje
Ik heb voor die term landverrader toch mijn excuses aangeboden?
Dat jouw broer verder graag meewerkt om baarlijke nonsens te verspreiden, so be it.
In mijn familie zaten geen verzetshelden.
Slechts een gesneuvelde bij de Peel-Raamstelling 10 Mei '40, 2 overledenen in kamp Vught, Amersfoort, en een overlevende broer, die in Duitsland, februari '45 door de Amerikanen was bevrijd uit 'n Straflager.
En direct bij de Amerikanen dienst nam.
Om ondergedoken SS-ers en NSDAP- bonsjes op te sporen.
Zoiets als wat Rijk de Gooier ook dee, maar die zat weer bij de Engelsen, geloof ik.
Neu, slechts drie familie-leden de moord gestoken door de Moffen.
Valt reuze mee, toch?
Mij hoor je niet over heldendaden.

Gijs V said...

En de pvda wil een lespakket laten maken zodat de klas kan bespreken of alle marokkanen echt allemaal zo slecht zijn!!!! Lijkt mij dat er een lespakket moet worden gemaakt waarom er antisemitisme is en waarom de haat tegen Joden!!!