Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 16, 2008

Gregorius Nekschot Bedankt !

Door Keesjemaduraatje
Dinsdag werd de cartoonist Gregorius Nekschot door 10 Amsterdamse agenten van zijn bed gelicht en meegenomen. Alle tekeningen en zijn PC zijn in beslag genomen. Na 1,5 dag is hij weer vrijgelaten.
Welterusten Nederland.
Gregorius Nekschot heeft ook dit weblog verrijkt door zijn taalgebruik en tekeningen. Onder andere de uitdrukking "Het Lijden van het Palestijnse Volk" is van hem afkomstig.
Als eerbetoon volgen hieronder enkele tekeningen. Voor het te laat is.

Veel Psychologische problemen bij moslims:

Gregorius_nekschot_vlek


Voor het geval de makers van andere weblogs ook worden opgepakt, citeer ik de laatste zin van de Gijsbrecht van Amstel:

Vaer wel, mijn Aemsterland: verwacht een' andren heer.

Gregorius_nekschot_lingo1
Lingo

Gregorius_nekschot_shiiet_03

2 comments:

Steady Freddy said...

Hey Kees,

Die onderste cartoon hangt hier in Hilversum naast mijn aan de muur, zo ook een aantal andere Nekschoten zoals 1 van zijn laatste die slaat op de uitspraken van Jet Bussemaker in ons programma InFocus Special met die Papoea die zegt nazi's te hebben gedood met zijn pijl en boog en stenen... Wij hadden Nekschot al in maart 2006 in ons jongeren radioprogramma Watnou..?!

Schandalige zaak dit.

Groet SF

Ellen t. Br. said...

Ik rouw met je mee, Kees. We zijn een stasiland geworden. Heb Holman gezegd dat ze (journalisten en andere beroepsgroepen, die afhankelijk zijn van het vrije woord) een aanklacht tegen de staat moeten indienen. Groet, Ellen