Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 16, 2008

Gregorius Nekschot nog een keer bedankt

Door Keesjemaduraatje
Ik dacht net nog: "Zullen we ook weer een keer stoppen met steeds grapjes te maken over de islam en over moslims?" Eerlijk waar. Ik stond op het punt om de nieuwsbrief van Gregorius Nekschot af te zeggen. Het stoorde mij gewoon dat hij al zo salonfähig was geworden en zich zelfs door de Moslimomroep liet interviewen. Peter Breedveld, de NIO-redacteur was ook al zo weg van Gregorius en dat is ook altijd een slecht teken.

Bovendien. Margalith Kleijweght had toch net deze week zo'n leuk stuk in Vrij Nederland geschreven, dat er zoveel Marokkaanse jongens en meisjes rechten gaan studeren tegenwoordig. Percentueel zelfs meer dan Nederlandse jongeren. Nou, dat is een goed teken. Zo gaan we toch de goede kant op? Ik was ook al begonnen met stukjes te schrijven over mijn geliefde Zweite Heimat Sulingen. Dus eigenlijk al weer een beetje ingeslapen.
Vrijheid

Komt plotseling de arrestatie van Gregorius Nekschot ertussendoor en iedereen is weer wakker. Mijn weblog wordt nu bezocht door rond de duizend mensen per dag, alleen omdat er een tekening van Gregorius Nekschot opstaat. Normaal heb ik rond de honderd bezoekers.
Veel mensen gaan ook googlen en vinden dan op mijn weblog informatie over Gregorius. Het leeft onder de mensen.

Ik weet nog, na de moord op Theo van Gogh, dat er steeds gezegd werd, door de Coordinator Terrorismebestrijding, dat het geen kwestie van of, maar alleen nog van wanneer, Nederland het slachtoffer van een extremistische aanslag zou worden. Dat moment supreme is nu een beetje voorbij. Je weet het natuurlijk nooit, maar de regering waarschuwt er niet meer voor. Daarna kwamen een hele tijd kleinere schandalen met imams die iets zeiden of juist niet zeiden en Ayaan die het land werd uitgepest en de film Fitna. Allemaal gevechten zonder doden.

Nu denkt de regering, kom. We gaan weer eens een beetje reuring in de publieke opinie brengen. Het is weer een week stil rond Wilders en dan kunnen we wel eens een cartoonist oppakken. Zo gezegd, zo gedaan. En nu? Wat gaan we doen? Wie verdedigt Gregorius Nekschot? In al die drie jaren na de moord op van Gogh is er geen organisatie ontstaan en geen spontane alarmlijsten. Niets. Het kan gewoon maar gebeuren. Dezelfde Officier van Justitie heeft ook klachten tegen Gretta Duisenberg, Wilders en andere prominenten behandeld. Maar die worden niet vervolgd. Wie alleen op een kamertje zit te bloggen of te tekenen, die wordt opgepakt.

Het wordt tijd voor een organisatie, met een alarmlijst en een telefoonsneeuwbal! Of ben ik nu weer teveel kraker?

6 comments:

Tarak said...

Bij deze meld ik mij aan voor een burgerrechten organisatie. Wellicht dat die de politiek kan bijsturen. In de "geleichgeschaltete" en hypocriete politiek heb ik mijn vertrouwen opgezegd.

Eén waarschuwing, ik ben opgegroeid in de uber politiek correcte jaren negentig en dus zo rechts als de neten, een Burkiaanse conservatief en haat krakers, hun totalitairisme, hun anti-intellectualisme, hun hypocrisie, hun gejat van elkaar en wat zij prachtige panden aandoen onder het mom van "opknappen", wat ik dan weer als "vernielzucht" benoem. Verwacht daarover geen overeenstemming in gedachtegoed.

En één eis: politici van wat voor partij ook, mogen geen lid worden. Er is naar mijn mening al genoeg groupshift geweest in Nederland. Dat is naar mijn bescheiden mening juist een belangrijke oorzaak van de huidige "veenbrand". Scheiding der machten, juist in het middenveld! Geen banden met wat voor politieke partij dan ook.

Mijn e-mailadres is ongetwijfeld voor u zichtbaar.

Tarak said...

Correctie: met politici bedoel ik eigenlijk zelfs al "leden van een politieke partij".

roelf said...

Echte goede effectieve AgitProp kost veel tijd. Rechtse mensen hebben allemaal een baan. Daar zit hem het probleem.

Pascal said...

Kees, kan je die oude artikelen over verhoormethoden uit Bluf! en De Zwarte herpubliceren?

peter said...

keesje, doe us die link met gregorius n. verbeteren?

Tristan said...

Het wordt hoog tijd voor een organisatie die zorgt voor onderduikadressen voor opiniemakers, webmasters en kunstenaars.

In opdracht van imams (ook van Nederlandse signatuur) worden deze personen op grove intimiderende wijze van hun bed gelicht en bewust van hun anonimiteit ontdaan.
Mocht Gregorius Nekschot uiteindelijk niet worden veroordeeld is de Nederlandse Staat dan bereid te zorgen voor 24 uurs bewaking?

Zijn advocaat zal dit moeten eisen anders is zijn arrestatie in feite een verkapt doodvonnis.