Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, May 11, 2008

Heimatmelodie

Door Keesjemaduraatje
Vrijdagavond zijn we naar Duitsland gereden. Naar het dorp waar we 10 jaar gewoond hebben. Op zaterdag inkopen in de dichtsbijzijnde stad. (Zie hierboven: Sulingen) Dat is dan wel weer leuk van het platteland. We komen steeds mensen tegen die ons nog kennen en vragen hoe het met ons gaat. De plaatselijke herbergier, de vroegere buren, de buurvrouw, de kennissen van vroeger. Allemaal komen we ze tegen. Op een gegeven moment staat het halve dorp midden in de supermarkt te praten.Dat hebben we dan in Eindhoven weer niet.

Intussen zijn de huizenprijzen zodanig gezakt, dat je voor 98.000 Euro al een mooie boerderij, in vakwerkstijl en met stallen kan kopen. Leuk voor als je paarden hebt. In het dorp is slechts één winkel en die is toevalig ook in het huis waar wij wonen. Nu wordt er een nieuw winkelcentrum gebouwd. Het is dus afgelopen met de kleinschalige winkel. Voordat jullie nu beginnen te roepen over neo-liberalisme en het groot-kapitaal, bedenk dan dat het al lang een trend is om je brood en het vlees bij de Aldi in de dichtsbijzijnde stad te kopen, in plaats van bij de plaatselijke middenstand. De mensen kunnen ook zelf kiezen.
Intussen zijn we al weer terug in Nederland. Dus als één van jullie de behoefte voelt aan mij te vragen hoe het met me gaat. Dan kan dat.

Zie de foto's hieronder

Winkelcentrum
Nieuw winkelcentrum

Melloh

Boerderij te koop

Achtertuim

Huisje in het groen

No comments: