Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 12, 2008

De Bonus voor de Privatisering

Door Keesjemaduraatje
We hebben op de boot veel over privatisering gepraat. Dat kwam omdat ik een aanhanger van Milton Friedman ben en de Eerste Stuurman is een tegenstander van "Het grote geld". Geeft allemaal niets. Toen we in Helsinki aankwamen, was de discussie al weer een beetje bedaard. En toen gebeurde het.

Naast ons meert een heel erg groot zeilschip aan en als je goed kijkt, dan zie je dat er over de achterplecht een zeiltje gespannen is, zodat je de naam van het schip niet kan zien. Waarom?

Privatizing_finnland
De eigenaar van het schip heeft een hele grote bonus gekregen, nadat hij het electriciteitsbedrijf heeft geprivatiseerd. Na de privatisering zijn de prijzen voor electriciteit twee keer zo duur geworden. De Finnen zijn dus erg kwaad op deze man. Ik heb nog geprobeerd zijn naam te achterhalen, maar dat lukte niet.

De krant schreef wel dat het schip in de haven lag, maar ze plaatsten een verkeerde foto. De foto namelijk van het andere grote schip naast ons, de Georgina uit Jersey. Deze mensen hadden er erg veel last van dat het schip in de krant afgebeeld was, want er kwamen steeds mensen langs het schip lopen.

Rechts op de foto zie je het schip waarmee we van Zeeland naar Helsinki zijn gevaren. Nu is het schip met een andere crew, op weg naar Zweden.

No comments: