Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Wednesday, June 04, 2008

Pooiers en Patsers in Helsinki

Door Keesjemaduraatje
We liggen aan een hele sjieke kade in het centrum van Helsinki. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Grote zeiljachten meren hier af en wachten op hun bezitters. Intussen maakt het personeel het schip zeilklaar. Wij zitten te ontbijten op het schip en bekijken de mannen met pakken aan en belangrijke koffertjes bij zich, die door taxi's gebracht worden en op de kade langs lopen. Sommigen blijven staan en kijken naar ons. Je ziet ze denken. "Ik zou ook wel lekker in de zon op een schip willen zitten"
De stad Helsinki maakt met dit weer een mediterrane indruk. Het heeft een compact stadscentrum van 2,5 bij 2,5 kilometer, waar alle kerken en regeringsgebouwen in staan. De toeristen lopen dan ook af en aan, gebracht door de vele ferries die hier aanleggen.

No comments: