Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 01, 2008

Tallin Estonia, here we are

Door Keesjemaduraatje
Na een zeiltocht van een week door de Bocht van Riga en de Baltische zee zijn we in Tallin (Estland) aangekomen. In 1980 werden hier de Olympische spelen georganiseerd en in dat Olympische dorp is nu een Wellness hotel en daarnaast is een jachthaven. Daar liggen we met de zeilboot.

Straat

Het is een geweldig land. Letland ook trouwens ook trouwens. Overal langs de kust zijn prive-jachthavens gebouwd, met prachtige sanitaire voorzieningen. 'S avonds gaan we dan wandelen richting dorp en daar rijden dan dure BMW auto' s en SUV's voorbij. Altijd met een jonge blonde vrouw naast de bestuurder. Hoe komen die jongens aan zoveel geld? Vraag je je dan wel eens af. Dat komt doordat de meeste Esten in Finland werken. Bovendien lenen ze veel.

Er wordt enorm veel geinvesteerd met Europese hulp. Als je dat zo ziet dan  zie je opeens de voordelen van Europa weer in. Liever dat die mensen hier lekker in een BMW rondrijden en jachthavens bouwen, dan onder communistische dictatuur te moeten leven. Mijn opmerkingen in deze richting worden niet altijd met gejuich begroet.

Haven
Want het is weer heel erg raar. De vorige reis van Zeeland naar Kiel, bleek een van de opvarenden, zijnde de eerste stuurman, een vroegere kraker uit Frankfurt te zijn. Die nog met Joschka Fischer samen heeft gewerkt. Nu, op deze reis, blijkt de derde man aan boord een goed bekende van kraker Gert-Jan uit Den Bosch te zijn.  Dus dat zijn allemaal  toevalligheden die  ik ook niet kan verklaren.  Dacht ik  even van die rare kraakbeweging verlost te zijn en naar Tallin te kunnen vluchten, blijkt de gehele Den Bosche kraakbeweging al te weten dat ik hier op zee zeil. Jongens jullie kunnen hier ook een keer heenkomen en de zegeningen van het kapitalische systeem aanschouwen.    De mensen zijn aardig en  de gebouwen schieten uit de grond. 

Verder alles goed. Ik ben er over een weekje weer. 

No comments: