Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 17, 2008

Wie wordt de nieuwe leidster van de SP?

Door Keesjemaduraatje
Jan Marijnissen treedt terug als partijleider en fractievoorzitter van de SP. Aanstaande Vrijdag moet er een nieuwe fractievoorzitter gekozen worden. Opvallend is, dat de Tweede Kamerfractie die nieuwe leider mag kiezen. Het zou veel democratischer zijn als alle leden zouden mogen kiezen. Wie gaat het worden?

Agnes Kant zou het kunnen, maar de SP heeft het nadeel, dat de partij dan teveel op Groen-Links gaat lijken. Agnes Kant lijkt qua profiel op Femke Halsema. Wie zou het nog meer kunnen?

Harry van Bommel staat in de startblokken en wil graag. Zijn onserieuze image qua vrouwen staat hem een beetje in de weg. Wie kan het nog meer?

Jan de Wit is te oud, net als Remi Poppe.

Ewout Irrgang is weliswaar onervaren, maar hij heeft een Oost-Duise achtergrond. dat is natuurlijk een voordeel bij zo'n positie. Agnes Kant is weliswaar ook in Duitsland geboren, maar op de NATO-basis, wat haar wel weer een aantrekkelijke kandidaat maakt. Wie kan het nog meer?

Ronald van Raak is te filosofisch en dat is niet goed bij een arbeiderspartij.

Emile Roemer zou het kunnen en komt bovendien uit het zuiden, waar de basis van de partij zit.

Nee, er blijft er maar een over die echt geschikt is, de juiste vechtlust heeft en bovendien een echte arbeidersuitstraling:  Krista van Velzen

Krista_van_velzen_2006_2Krista van Velzen (1974, Den Haag). Propedeuse HBO Bos- en Natuurbeheer, milieu- en vredesactivist. Was fractiemedewerkster en is sinds 2002 Tweede-Kamerlid. Woordvoerder Landbouw, natuurbeheer en voedselveiligheid, Gevangenissen, Reclassering, TBS, daklozen, drugs, wapenhandel.

Dus het is Agnes Kant of Christa van Velzen. Als de SP reeel is, dan zijn die vrouwen de kandidaten.

Mijn voorkeur gaat uit naar Christa van Velzen

2 comments:

opmans said...

Verder alles goed Herr Maduraatje? Krista van Velzen, kom op. Iemand die zich terwijl ze 2e kamerlid is in Engeland vastketent aan een hek en zich op laat pakken... meine gute.. Maar goed, dat zal het wel goed doen bij de gemiddelde SP-er

pazz said...

Het is wel een teken van pit om een nucleaire onderzeeër met een hamer te lijf gaan om deze te 'demonteren', maar of je hier in de Tweede Kamer hoge ogen mee gooit vraag ik mij idd af...