Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, July 20, 2008

Corruptie Perceptie Index

Door Keesjemaduraatje
Het is zondagavond en ik ga open deuren intrappen. Op de website transparency.org staat een rangorde waarin de mate van corruptie in landen wordt aangegeven. Ik heb even de eerste 100 eruit gekopieerd en wat valt je daarbij op?  (klik op tabel voor volledig overzicht)

Cpi

Dat Scandinavië het minste last heeft van corruptie. Ja. Dat Nederland niet het minst corrupte land is (bouwfraude). Dat België vrij laag staat, maar wel net onder de USA. Dat het eerste islamitische land op deze rangorde op plaats 32 staat (Quatar). Dat de Afrikaanse landen bijna allemaal heel laag staan. De meesten komen op deze top honderd niet voor, omdat ze nog lager staan, met als allerlaatste Somalia.

Bovendien valt mij op dat Marokko geen data geleverd heeft.

No comments: