Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 30, 2008

De mondige anarchist

Hendrikjonkerplein
Door Keesjemaduraatje
Je hebt wel eens van die dagen waarin je heel erg veel beleeft, maar waar je geen verhaal over kan vertellen, dat kloppend is en waarvan de kritische web-log lezer zegt: "Dat heb je mooi opgeschreven en dat neem ik mee als bagage". Van die dagen.

Zo zat ik gisteren weer op het terras van café Blaauwhooft. Nomen est Omen. Ik zal het adres even geven, dan kan de geïnteresseerde alcoholische kraker of iemand die daar voor door wil gaan ook eens een kijkje gaan nemen. Als je geluk hebt, dan zit ik er ook.

Hendrik Jonkerplein 1,
op het Bickerseiland te Amsterdam.
Dat is bij de Haarlemse Poort een stukje richting Centraal en dan onder de weg en het spoor door en dan ben je er eigenlijk al.

Daar zaten we dan. De spoken uit het verleden kwamen weer terug. Weet je nog van toen en toen en die en die. Hoe lang ben jij nou in die kraakbeweging blijven hangen en wat ben je toen gaan doen? Weet je dat Tommy nu in Italïe woont en op recepties van hotels werkt? En weet je dat die nu Italië en de regering van Italïe überhaupt, zo zat is, dat hij wil uitwijken naar een ander warm Zuid-Europees land? Spanje bijvoorbeeld.

"Het belangrijkste is, dat je altijd een ander de schuld geeft, Koekebakker. Het beste is nog als je de Maatschappij de schuld kan geven." Zet u dat maar in de krant. Of ik weet het beter gemaakt. Pleur dat maar op je web-log.
Hendrik_jonkerplein2
We keken zo eens om ons heen en een grote tevredenheid daalde op ons neer. Hendrik Jonkerplein Amsterdam. Daar zitten. Saté met friet eten en je hebt verder niets meer nodig.

Een man met een Volkskrant zat net voor ons en waarempel wat staat er in de krant? "Mondige anarchist in verdediging bij Ajax. "

"Oleguer heeft nooit een geheim gemaakt van zijn arrestatie en mogelijke veroordeling. Net zo min als van zijn politieke denkbeelden. Hij sympathiseert met het Catalaanse streven naar onafhankelijkheid, de linkse kraakbeweging, de antiglobalisten en heeft openlijk tegen de Europese Grondwet stelling genomen.

Gevraagd of hij een anarchist is, antwoordde Oleguer tijdens een vraaggesprek met de Spaanse radiozender SER: ‘Als het verdedigen van een rechtvaardige wereld, het streven naar gelijke kansen en de hoop op gelijke rechten voor sociaal Mondige_anarchist_2zwakkeren betekent dat ik een anarchist ben, ben ik dat zeker ja.’"

Dat betekent toch echt dat we thuisgekomen zijn. Er mochten al anarchisten in de wetenschap werken. In de IT. Er zitten krakers in de Tweede Kamer. Nu werkt er zelfs een anarchist bij de voetbalclub Ajax. En de Volkskrant beweert dat hij al in kraakcafe Vrankrijk gesignaleerd is.

Wie weet waar wij ooit nog eens terecht komen. Niet bij Ajax. Dat is een ding dat zeker is.

No comments: