Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 24, 2008

Je moet maar durven

Door Keesjemaduraatje
Barack Obama gaat straks om 19.00 uur bij de "Siegessäule" in Berlijn een toespraak houden en uit zeer betrouwbare bron hebben we reeds mogen vernemen wat hij daar gaat zeggen. Hij gaat Europa oproepen, meer geld uit te geven voor terreurbestrijding.  Je moet het maar durven.

Reagan John F. Kennedy riep in 1963 in Berlijn dat hij een Berliner was, daarmee duidelijk makend, dat hij achter het vrije West-Berlijn stond.

Ronald Reagan riep staande bij de Brandenburger Poort: "Mister Gorbatschov open this gate"

Nu komt Barack Obama naar Berlijn en roept Europa op meer te doen aan terreurbestrijding. Ik kan niet zeggen dat ik er enige lijn in kan ontdekken, maar het is wel geniaal. Obama laat daarmee zien dat hij ook de buitenlandse politiek beheerst en dat hij de terreurbestrijding belangrijk vindt. De hypocriete Duitse politici zullen zich er helaas niet veel van aantrekken, maar hij heeft het dan toch maar wel gezegd. Ik zeg hypocriet, omdat de Duitsers altijd handel hebben gedreven met zowel Iran als Irak, geen bijdrage hebben geleverd aan het verslaan van Saddam Hoessein, maar nu wel weer graag zaken willen doen met het bevrijdde Irak.

No comments: