Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, July 27, 2008

Tegengestelde belangen

Door Keesjemaduraatje
Het vreemde is, dat de extreem-linkse krakers, anti-deportatiewerkgroepen en "Nederland-Bekent-Kleur"-activisten volkomen tegen hun eigen belangen in zitten te actievoeren. Een land of een samenleving die geen immigratieregels heeft en waar eigenlijk iedereen maar mag binnenkomen, kan niet tegelijkertijd goede sociale voorzieningen handhaven. In een land waar iedereen binnen komt waaien, moet ook iedereen voor zichzelf zorgen. Dat is misschien heel gek, maar ook heel logisch.

Chennaistreet
Ik heb met eigen ogen, vanuit een geklimatiseerde taxi, Mumbai (Bombay) bekeken en het is echt ongelooflijk hoeveel mensen daar wonen en vooral in wat soort hutten, barakken enomstandigheden die mensen wonen. De deelstaatregering is niet in staat al die mensen vanuit Zuid-India en Bangladesh tegen te houden en daarom komen er elke dag duizenden families naar Mumbai. Die wonen eerst in parken en onder bruggen.

In Mumbai is iedereen bezig met werken, of werk zoeken of iets in de informele sector. Kralenkettinkjes verkopen, boeken verkopen. dat soort dingen. Ik heb het boek "The world is Flat" vanuit een riksja gekocht. Roofdruk natuurlijk. Dat spreekt voor zich. 

Dus de mensen die juist van die sociale voorzieningen leven. Die mensen zouden voor het sluiten van de grenzen moeten zijn. Want hun eigen huisvesting en sociale voorzieningen komen in gevaar.

Daarentegen handelen de aandeelhouders van grote bedrijven tegen hun eigen belangen als ze de grenzen dicht houden. Als je veel vluchtelingen toelaat, dan is er veel goedkoop personeel. Werksters, chauffeurs, ambachtslieden. Noem maar op. Ik heb al mensen op het werk horen klagen dat ze geen werkster meer kunnen krijgen nu de Bosnische vrouwen allemaal weer terug gegaan zijn.

Het is ook een bekend gegeven dat de inflatie toeneemt als er weinig werklosheid is. De mensen gaan teveel eisen stellen. Dus is het voor kapitalisten goed als de grenze open gaan en er veel Polen en Roemenen binnenkomen. De lasten worden gedragen door de collectiviteit. De staat zorgt wel voor huisvesting en andere sociale dingetjes.

In dat opzicht is de PVV ook geen "kapitalistische" partij. Maar dat terzijde.

No comments: