Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, August 21, 2008

Eindelijk antwoord

Door Keesjemaduraatje
Neem jij nu eindelijk afstand van je verleden en betreur je alle acties die je in het verleden hebt uitgevoerd? Ben je bereid de huidige actievoerders erop te wijzen dat maatschappelijke veranderingen alleen vanuit het parlement mogen komen? Wil je iedere mogelijke buitenparlementaire actie, die nu of in de toekomst mogelijk zal worden uitgevoerd, bij voorbaat alvast veroordelen?

Milieudefensie Indien je op alle voorgaande vragen een volmondig JA hebt geantwoordt, dan ben je bij deze lid geworden van de Milieupartij Groen-Links. Van harte gefeliciteerd.

En nu mijn verhaal
Ik stond in de keuken van een zolderappartement in een winkelpand, gelegen op het Noord-Duitse platteland. Verdere aanduidingen zijn overbodig, want jullie gaan er toch niet heen om na te vragen of " Der Holländer damals auch schon völlig verruckt war." De enige Nederlandse zender die ik via Middengolf kon beluisteren, was Radio 5. Nederlandse TV was er niet en verder ook geen contact met het Vaderland. Het is wel erg ontspannen, maar op den duur begin je toch een beetje erg Duits te worden. Maar dat was allemaal toen nog geen thema.

Het nieuws wordt uitgezonden. Ik draai de volumeknop van de radio iets naar rechts. Wat hoor ik nu? "De milieuorganisatie Milieudefensie heeft vanmiddag een verkeerstoren van Schiphol bezet. We spreken nu met de woordvoerder van de milieuorganisatie Milieudefensie, Wijnand Duijvendak, die hier voor de verkeerstoren met ons spreekt."

Ik draai mij om naar mijn vrouw, destijds in 1980 ook een kraakster. "Die verdomde Wijnand is nog steeds woordvoerder. Die actievoerders zitten in de verkeerstoren en hij staat buiten en staat de pers te woord. Waar ken ik dat toch van."
"Sommige mensen hebben nu eenmaal buitengewone communicatieve vaardigheden, die bij dit soort acties goed van pas komen", stelt ze onomwonden.
"En die jongens en meisjes worden straks gearresteerd, terwijl hij lekker naar huis mag." Dat is toch niet eerlijk?
"Wie heeft jou verteld, dat er in deze wereld en in dit leven iets eerlijk is?"
"Hij gaat het nog ver schoppen. Dat is zeker"

5 comments:

pazz said...

Dacht bij de foto aan mariniers op een vliegdekschip. Zou Duyvendak zijn maten "nuttige idioten" genoemd hebben? Inzetbaar voor de hogere idealen, opgeofferd voor het doel? Zo komen wij weer bij de multikul uit. Het internationaal recht, het stokpaardje van GroenLinks, is het hogere doel. Terwijl de oorspronkelijke bevolking zich ontheemd in eigen wijk en verraden voelt door de politiek.

De hele affaire volgend, heb ik uiteindelijk toch symphatie voor de acties van Onkruid. Zoals de Groene schrijft: zonder buitenparlementaire acties ook geen Franse Revolutie.

calimero said...

Dag Keesje,
ben net als jij een oud-kraker uit 80 en nu toevallig ICT-er. Vanwege de Wijnand affaire stuitte ik op de stukjes die jij op internet plaatst.
Sorry, maar wat een vervelende zuurpruim ben jij geworden, ondanks alle voorspoed die je blijkbaar hebt ontmoet.
Jongen, natuurlijk zijn er zaken die je ooit uitgevreten hebt en later betreurd, gelukkig maar, anders heb je niet geleefd zou ik zeggen. En als je jong bent, en de dingen die je meemaakt en waarneemt je nog echt raken (zeg maar, voor je zo'n cynische ouwe lul bent zou als wij) kun je in je reactie op die dingen ook wel eens flink doorschieten.
Maar wat me aan jou het meest verbaasd, is dat jij blijkbaar zo verknipt in je eigen verleden bent blijven hangen, dat je nu nog steeds al die moeite doet om ze naar een dagelijks blog te vertalen. Of denk je soms dat datgeen wat jij hier opschrijft maatschappelijk enige betekenis heeft?
Get a life Keesje, of waarschijnlijk heb je dat al, maar beleef het dan eens, in plaats van te blijven wentelen in je eigen frust,
en anders...sterkte. Dat zul je nodig hebben.

keesjemaduraatje said...

ga zelf maar iets vrolijks schrijven over de golfsport of over de aanleg van een Japanse siertuin ofzo. Als het je niet bevalt wat ik schrijf, dan zijn er genoeg andere sites waar je heen kan.
Maar bedankt voor de tips.

pazz said...

@calimero
nu laat jouw mensenkennis je in de steek. Kees is geen zuurpruim, maar een romanticus.

Anno Zijlstra said...

Laat die Duyvenbode toch zitten, hij heeft van zijn eigen taart een graf gegraven want wie een taart bakt voor een ander valt er zelf in...........