Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, August 04, 2008

Nooit praten met de politie

Bron: Security.nl
Verhoor_2 Wie van een misdrijf wordt verdacht kan beter z'n mond houden tegenover de politie, ook al ben je onschuldig en heb je een alibi, het kan de zaak alleen maar erger maken, aldus rechtenprofessor James Duane. De professor krijgt bijval van politieagent George Bruch, die ook van mening is dat onschuldige mensen beter hun mond kunnen houden. Duane gaat in op het vijfde amendement van de Amerikaanse grondwet, waarin staat dat burgers niet tegen zichzelf hoeven te getuigen. Dat is ook meteen de kern van de zaak. Wetgeving is zo complex en er zijn zoveel zaken die verboden zijn, dat elke uitspraak die iemand doet reden voor een onderzoek kan zijn.

Verder blijkt dat zelfs onschuldige mensen vaak niet de volledige waarheid vertellen en zich soms laten meeslepen, waarbij al een kleine fout door de politie kan worden aangegrepen. Maar zelfs als een onschuldig iemand de waarheid vertelt, geeft hij politie informatie waarmee hij veroordeeld kan worden, aldus Duane in deze video. Agent Bruch laat weten dat de professor op alle punten gelijk heeft. (Schneier)

1 comment:

mel said...

ik zie dat je margareth thatcher in je menu hebt staan. toevallig ben ik net aan haar autobiografie begonnen. ik ben benieuwd of ze nu echt zo'n ijzeren dame was.