Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, August 22, 2008

Straks op NOVA

Kraker Jack van Lieshout en politievoorlichter Klaas Wilting over de Jaren Tachtig van de Vorige Eeuw.

5 comments:

alexander said...

Gezien. Jammer dat Wilting nu oprechter klinkt dan destijds in zijn functie als persvoorlieger van de smeris. Maar wat een stigmatiserend beeld weer dat Nova oproept uit die tijd, enkel narigheid. Entertainment.

Keesjemaduraatje said...

heel veel krakers uit die tijd staan nog steeds achter de kroningsrellen

alexander said...

En niet alleen krakers. Het was een noodzakelijke daad van verzet tegen de verwaarlozing van de maatschappij door politiek en koningshuis. Vergelijkbaar met het oproer van de bouwvakkers in 1966. Elke gezonde samenleving heeft op zijn tijd een opstand nodig. Hulde voor hen die er deelgenoot van waren!

Keesjemaduraatje said...

ja, ja, ja, nu is het wel weer goed. Zo geweldig was het nou ook weer niet.

Essie said...

Wat een toeval, die uitzending van Nova, juist precies op de dag dat we Kees Advo aka Kees Handje naar zijn graf hebben gebracht. Ik begrijp dat hier vooral mensen van vroeger uit de Pijp enzo zitten, dus Advokatenkollektief Staatsliedenbuurt is misschien vooral bekend van piketbezoeken bij wat grotere acties? Toch even melden voor wie hem heeft gekend: Kees Advo is afgelopen zondag geheel onverwachts overleden.