Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 30, 2008

Van het Volk en vóór het Volk

Door Keesjemaduraatje
Dat heeft de Volkskrant mij allemaal aangedaan. Femke zegt het nu ook. Zomaar een lullig bericht plaatsen en het dan zo verpakken dat het een citaat lijkt van een over het paard getilde kraakschrijfster die denkt dat ze nu wat te zeggen heeft, terwijl ze tijdens de Vondelstraatrellen nog gewoon een 10-jarig meisje was, dat in Overijssel, bij vader en moeder op de bank zittende, ons 's avonds om achtuur op het journaal, op de bariccades zag staan.

Ik ben erg kwaadaardig en wraakzuchtig, dus ik dacht bij mezelf: "Ik zal ze eens in hun portemonnee pakken". Op zaterdag deze keer geen Volkskrant gekocht maar wel het Gereformeerde Dagblad Trouw, dat zowiezo veel beter is en waar ik zelf tot tweemaal toe en dat mogen jullie best weten, heel erg trots ook nog, een artikel over mijn belevenissen met de, nu zo in de belangstelling staande krakers, heb geschreven.

Marianne_weberWat lees ik in Trouw vanochtend? "Feminisme in de Jaren Tachtig" Ik zeg tegen mijn vrouw, dat is wat voor jou. Jij wilde toch altijd op woensdagavond in het kraakcafé Molli in de Pijp alleen met vrouwen zitten? Mijn vrouw weigert het artikel te lezen, alleen al uit zelfbescherming en zegt tegen me: "We moeten vóóruit kijken" Er is nu zoveel te beleven en te doen. Bijvoorbeeld het huis schoon maken. Tsjaa, dat is nog hetzelfde gebleven. Of je in een kraakpand woont of in een gewoon huis.

Qua bed en omgeving van het bed ben ik nog steeds een kraker. Er liggen stapels kranten, boeken en tijdschriften en tot mijn stomme verbazing ook nog berekeningen van zeekundige geografische posities van de Golf van Riga. Nou ja. Opgeruimd. Ik graaf nog een beetje verder en dan zie een notitie liggen. Wat staat daar nou?

Mattheus 26:52  "Keer uw zwaard weder in zijn plaats; want allen, die het zwaard nemen, zullen door het zwaard vergaan."

Ik vraag nog aan mijn vrouw: "Zou dat nou toeval zijn, dat juist op dit moment, nu de kraakbeweging zo ter discussie staat, ik deze bijbeltekst vind?"  Nou dat dacht ze niet. Er ligt zoveel troep, daar zit altijd wel iets treffends bij. Dus daar sta je dan, met je goeie gedrag.

Daarna naar de Lidl, hoewel de Eerste Stuurman en overigens, ik weet niet of jullie dat interessant vinden, de schrijver van het eerste kraakhandboek in Duitsland, die dus, gezegd heeft dat alle linkse mensen in Duitsland nu Lidl boycotten, omdat de arbeidsomstandigheden er niet goed zouden zijn. Nou daar merk ik helemaal niets van als ik daar inkoop. Gewoon heel erg gezellig, de Lidl op het Keizer Karelplein in Eindhoven. 

We rijden terug. Op de achtergrond zingt Marianne Weber: "Vraag Je Niet Meer Af Waarom" en nu weten we het zeker. Het is ergens goed voor geweest.

6 comments:

Knallenburg said...

Is dat je vrouw op dat plaatje?

Keesjemaduraatje said...

die mevrouw, dat is Marianne Weber

Tarak said...

Heeft je vrouw ook nog pornobanden vernietigd bij militaire kazernes?

Keesjemaduraatje said...

nee, daar was ze niet bij. Erewoord. Echt waar niet.

Ellen ten Bruggencate said...

Een voordeel aan dit alles: je hebt voldoende stof tot schrijven. :-)

alexander said...

Mooie schrijfsels, Keesje, ik geniet van jouw weblog.