Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 16, 2008

Verantwoording afleggen. Nu!!

Door Keesjemaduraatje

Femke maakt het weer heel erg bont. Eerst noemt ze Wijnand Duijvendak een "integer politicus". Ik denk dat alle veganisten, actievoerders en krakers in hun woongroepen, woonboten en oude pakhuizen nu wel in een lachstuip op de met eikenhouten planken bedekte vloer liggen. Maar dat geheel terzijde.

Daarna vraagt Femke "..of anderen zo duidelijk verantwoording durven af te leggen over hun verleden als Duyvendak." Pas op voor een hartaanval en lach niet te hard, want dit is al weer om te huilen. Duijvendak heeft helemáál geen verantwoording afgelegd. Dat kan ook niet, omdat hij zijn eigen fouten helemaal niet ziet. Hij beweert van niets geweten te hebben. "Ich habe es nicht gewusst". Dat is heel iets anders.

Duijvendak heeft zijn eigen verleden niet verwerkt, omdat het verleden doorloopt tot in het heden. Hij heeft altijd gelijk en vertelt andere mensen wat ze fout doen. Dat ze niet in een SUV mogen rijden. Dat ze niet met het vliegtuig mogen vliegen. Dat we allemaal van een Bijstandsuitkering moeten gaan leven. Van die dingen.

Leer nou eens van de geachte ex-Minister Joschka Fischer en het is toch zo eenvoudig.

Verantwoording afleggen in slechts zes stappen:

1) Toegeven dat er in het verleden fouten zijn gemaakt. Joschka Fischer:

"Naast alles wat wij fout hebben gedaan, naast alles waarvoor wij ons moeten verantwoorden, waarvoor wij onze excuses moeten aanbieden.."

2) Afstand nemen

".. en waarvan wij afstand dienen te nemen, "

3) blijven staan waar je staat

"..was het uiteindelijk toch een vrijheidsrevolte met elementen van totalitair geweld. (...) 1968 heeft echter niet tot minder, maar tot meer vrijheid geleid. Dat is mijn mening tot op de dag van vandaag.’"

en als dat nog niet genoeg is:

5) erop wijzen dat de staat repressief is:

Joschka Fischer:
Hij kon het zich zo goed herinneren, zo schreef hij vorig jaar in het eerste deel van zijn autobiografie, omdat hij bewust de confrontatie opzocht met ‘het staatsgeweld’. In 1968 was hij tijdens een demonstratie tegen uitgever Springer immers zelf door de politie bont en blauw geslagen. ‘Ik kan mij nog herinneren dat iemand riep dat ik gek was en dat ik terug moest komen.’ Fischer liep door en sloeg de agent tegen de vlakte.

6) bagatalliseren. Dan een brede armzwaai maken. Jezelf groot maken Wijnand. Niet naar beneden kijken en niet beginnen te stotteren en dan zeggen:
(Joschka Fischer)
"Ich werde selbst auch mal zugelangt haben. Schreiben Sie auf: 'Fischer hat Schuld' "

    

2 comments:

Paardestaart said...

Ik weet niet of je moet hopen of verwachten dat deze mensen 'verantwoording afleggen' - straks gaan ze het uit publicitaire overwegingen nog doen ook, en dan moeten wij vroom naar het eikehouten gehuichel luisteren.
Ik bedoel: als onze fellow-travellers wijs geworden waren hadden we al làng iets uit die hoek gehoord. In plaats daarvan verschijnen er om de haverklap brutale manifesten, offensieven en blauwdrukken van geirriteerde linksgezetenen die niet begrijpen dat hun haan geen koning meer kraait
Ik zou verdomd wel eens willen weten hoe het toch mogelijk is dat een tamelijk robuust volk zo dwaas en dweperig is geworden dat het voortdurend van onbenulligheden van de leg raakt. Om de haverklap breekt hier een akkefietje uit omdat er weer iemand iets gezegd heeft waar het hele kippenhok van uiteenstuift zodat iedereen het zijne moet zeggen..
Hoe komt het dat we veranderd zijn in een soort kneuterige goegemeente waar iedereen mekaar constant de morele maat neemt over futiliteiten, terwijl toch luitjes als de Duivendakjes gewoon als onze vertegenwoordigers in de kamer hebben gezeten als die tijd, en onze regering eenvoudig ons land opheft waar we nota bene bíj zitten.

Anno Zijlstra said...

Maak je niet druk, Groen Links is door Duyvendak beschadigd hij verzweeg dingen, het kwam uit, de rest is bekend.......de schade komt nog naar voren in de komende peilingen.