Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, September 11, 2008

11 september

Door Keesjemaduraatje
Dat moet mij natuurlijk weer gebeuren. Heb ik net een nieuwe baan in Nederland, vrouw en kinderen verblijven nog in Duitsland en dan breekt de pleuris uit. Het eerste signaal dat er iets helemaal mis is, krijgen we op 11 september 2001, van de jongens van de zevende verdieping. De Verenigde Staten is niet meer bereikbaar. De email komt niet meer door en de servers die we beheren voor een grote gloeilampenfabriek in het Zuiden des Lands, kunnen we niet meer besturen.

11_september Hans komt naar beneden en roept in de telefoon: "This is the fucking third world war". Daarna is er alleen nog chaos. We proberen onze collega's in de VS te bellen en dat lukt niet. We zien op het internet, dat een tweede vliegtuig zich in een toren van het WTC geboord heeft. De TV in de rokerhoek gaat aan. we zien massa's mensen door New York rennen.

Ik probeer mijn vrouw in Duitsland te bellen. "Ich glaube dass der dritte Weltkrieg ausgebrochen ist". Ze blijkt van niets te weten. Op het advocatenkantoor hebben ze nog niet eens internet en zijn ze nog druk met ordners heen en weer aan het slepen. In die tijd heb ik een kamer in een studentenhuis met vier vrouwen gehuurd. De gehele avond zitten we op zolder bij de vrouw die later op dit weblog als "de inmiddels 30 jarige ergotherapeute S.v D" zal resideren. 

Het wordt steeds duidelijker dat dit een aanslag op onze levenswijze is. Dat het doel van de terroristen niet zozeer is de VS te overwinnen, maar dat het een poging tot intimidatie is. Al Quaida is definitief op de kaart gezet als wereldwijde terreurorganisatie en we zijn er nog niet vanaf. Twee grote oorlogen zijn sindsdien begonnen als direct gevolg van deze aanslag op de Twin Towers. Twee politieke moorden zijn in Nederland als indirect gevolg van de aanslag gepleegd. Het leven is nog lang niet hetzelfde als voor 11 september 2001.
   
   

4 comments:

Bas said...

Een ding moet je de daders van die toeslag toegeven ,ze geloofden in wat ze deden.
dit in tegenstelling tot links Nederland ,die geloven alleen op kosten van een ander .
Of dat nou windmolens,kraken,multicul of wat ook is ,altijd betaald Janlul de rekening als de balans opgemaakt word.
De 11-09 balans ,ook een bespottelijke droom zoals veel maagden in een wachtende hemel durfden de daders van 11-09 wel te maken.
Wat heeft het schurftige zootje links in Nederland eigenlijk bereikt in die zin ?,buiten zichzelf bevoordelen op aarde natuurlijk.

miss moneypenny said...

@Keesjemaduraatje:Het leven zal NOOIT meer hetzelfde worden als voor 2001.

alexander said...

Het leven verandert met elke hartslag, daar heeft 11 september 2001 in de verste verte geen invloed op.

Guus said...

Wat "onze" levenswijze is mogen we weer eens meemaken in Zuid Amerika en met name Bolivia dezer dagen.