Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, September 10, 2008

Het Gesprek, met Wijnand

Door Keesjemaduraatje
Eindelijk eens een uitspraak van Wijnand waarmee ik het eens ben. Op de nieuwe TV zender Het gesprek wordt hij door Theodor Holman en Bart-Jan Spruyt geinterviewd en daar zegt hij na minuut 27:28, dat er op de sociologische faculteit enorm veel communisten en maoisten actief waren en dat hij daardoor de studie ook niet interessant vond. Hij wilde meer praktisch bezig zijn.

In minuut 30:44 wordt in het vraaggesprek gezegd dat Wijnand Duijvendak "een man op zoek naar een ideologie is". Dat komt op mij erg authentiek over. Dat heb ik zelf ook zo ervaren. Het ging om actie, actie actie en waar die acties heen zouden leiden, dat interesseerde Wijnand niet.

Opvallend is ook dat hij in een filmfragment uit de jaren 80, met een erg sterk Amsterdams accent praat, wat weer doet vermoeden dat hij zich erg graag aan de Indische arbeidersbuurt wilde aanpassen.

De fragmenten over de kraakbeweging zijn eigenlijk helemaal niet zo slecht. Hij legt goed uit waarom we in de Indische Buurt gekraakt hebben en dat de buurt daar blij mee was.

Natuurlijk maakt hij weer even een foutje als hij in minuut 9:13 zegt dat hij "nooit bij geweld betrokken is geweest." Ik vraag me werkelijk af of Wijnand dit weblog wel goed leest. Leer het nou eens Wijnand! Je hebt wel stenen gegooid, maar nooit raak. Zo moeilijk is dat toch niet?

No comments: