Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 07, 2008

Met Hart en Ziel Integer

Door Keesjemaduraatje
Ja, nou weten we het wel. Wijnand is ontzettóóónd integer. Dat hebben we deze zaterdag in de Volkskrant gelezen en de NCRV doet het nog eens dunnetjes over in het programma "Hart en Ziel".  Ik zap op zondag altijd even na het eten door de verschillende TV zenders en daar moet ik opeens weer die kop van Jean_paul_2 Wijnand zien. Het nieuwe programma van de NCRV is een samenwerkingsverband met de Volkskrant (echt waar) en bij de Volkskrant hebben ze natuurlijk gezegd: "Hebben we nog een leuk actueel thema?"  Ja, natuurlijk Wijnand Duyvendak.

In het programma doet de gast een "wetenschappelijke" psychologische test. Hou je vast. Wat kwam er als puntje vier uit?4. Integer
Eerlijkheid en authenticiteit zijn belangrijke kernwaarden voor je. Je komt beloften na, vertelt de waarheid en voegt de daad bij het woord. Je blaast niet hoog van de toren, bent niet uit op effectbejag.

Ik kan er haast niet meer tegen Wijnand!! Waarom verlaag jij jezelf zo? Heb jij dit nodig?

De interviewster wist te melden dat Wijnand binnenkort naar Brussel gaat. Maar hij ontkende dat.

Ik vind het wel een leuk baantje voor Wijnand. Vage wetten maken die de burger dwars zitten en waarvan niemand begrijpt waarom ze nodig zijn. Misschien komt hij de oude bekende Daniël Cohn Bendit weer tegen. Die kwam ook langs op de Vondelstraat, Wijnand. Of ben je dat ook al weer vergeten?

(Op de foto de filosoof Jean Paul Sartre na zijn bezoek aan terrorist Andreas Baader. Daniël Cohn Bendit tolkt)

9 comments:

James said...

Die totaal overgewaardeerde malloot van een Sartre liet zich destijds overigens door de RAF misbruiken in de propaganda-oorlog tegen de BRD. Hij verbond zijn "autoriteit" aan de beweringen over "Isolationsfolter" van de woordvoerders van de RAF, waardoor nog meer mensen die RAF-leugens gingen geloven. De werkelijkheid in Stammheim was echter anders, want de RAF-terroristen genoten in die gevangenis juist privilegens, die andere gevangenen niet hadden. Ik kan de documentaire "Folter in Stammheim - Die Propaganda der RAF" aanbevelen.

Bas said...

Het soort mens zoals Duyvendak kom je alleen maar tegen in halfzachte omgevingen .
De koude oorlog was een halfzachte tijd wat dit soort mens alle kansen gaf.
In de meer maritieme omgeving noemt men dit uitschot,zeeadvocaat.
In lang vervlogen tijden werden ze ook tot groot vermaek gekielhaald als ze uiteindelijk door de mand vielen als onbetrouwbaar en lui mens die opstokerij asls enig talent hadden .
Een voorloper wat tegenwoordig politici heet.

keest said...

Man, als je er niet tegen kunt zet je de tv toch uit? Wat ik niet goed snap is waarom je zo geobsedeerd bent door die vent. Zal ik de kijkertjes hier eens uit de doeken doen wat er in die tijd allemaal bekokstoofd is in de Spuigroep, waar jij prominent lid van was? Of zal ik vast rond beginnen te loeien dat ik een boek daarover ga schrijven waar echt enorreme onthullingen in zullen staan over dat je spermataarten hebt gebakken met carlos de jakhals?! En dan die als waarheden verpakte suggesties, waar je collega Siebelt ook zo goed in is. Nu loopt het verhaaltje weer als volgt: je doelwit ontkent dat hij naar het Europarlement gaat, maar daar zou hij volgens jou wel eens Rooie Bennie tegenkomen en die staat ergens op en foto samen met Sartre, die ooit een terrorist heeft ontmoet... Het niveau van een wattenstaafje.

alexander said...

Geplaatst door: keest | 8 september 2008 om 23:27

Man, als je er niet tegen kunt dan bezoek je deze site toch niet?

alexander said...

@keest: wat ik niet snap is dat jij zo geobsedeerd bent door keesjemaduraatje?

keesjemaduraatje said...

ik stel me ook niet kandidaat voor het parlement.
Volgens mij hebben jullie iets met sperma. Dat is een oedipale vruchtbaarheids fixatie, als je het mij vraagt. Omdat je in de gewone maatschappij niets nuttigs weet te produceren, richt je je op het op de wereld zetten van feministische kindertjes.

keesjemaduraatje said...

@Keest: er is al een artikel in voorbereiding over de Spuigroep. Je weet dat de leden van deze groep bijna allemaal een studie afgemaakt hebben. Twee ervan zijn hoogleraar. Verder ook allemaal heel erg goeie mensen. Binnenkort wordt er een Domela Nieuwenhuis lezing in Heereveen door een vrouwelijk hoogopgeleid prominent lid van deze mysterieuze groep gegeven. Maar dat geheel terzijde.

Tarak said...

Ik kan dit niet helemaal plaatsen. Ik proef venijn, maar ik heb het idee dat het deels om "inside" venijn gaat.

Wellicht is het toch een leuk idee om een boek over de krakersscene te schrijven, al wordt het desnoods maar na uw dood gepubliceerd. Juist omdat u wat meer mentale afstand heeft tot die periode dan het grootste deel van de scene van destijds.

Keesjemaduraatje said...

de "Key Message" van dit bericht is, dat Wijnand bezig is te "downplayen" en voortdurend op de TV te zien is om te vertellen dat hij zo eerlijk en integer is, terwijl ik weet dat hij nog niet de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid gesproken heeft.