Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 22, 2008

Wetenschappelijke Onzin

Door Keesjemaduraatje
Dat de wetenschappers vroeger wetenschappelijk bewezen hebben dat de aarde plat is en dat Adam en Eva in het paradijs Nederlands gesproken hebben, daar hebben we het geheel niet over. In de loop der jaren kunnen er tenslotte nieuwe inzichten ontstaan. Veel erger is, als wetenschappers bewust en met voorbedachte rade, verkeerde gegevens de wereld in helpen, om wat voor reden dan ook. Naar nu blijkt en in het kwaliteitsdagblad NRC gedocumenteerd, hebben de Verenigde Naties jarenlang veel te hoge AIDS cijfers gepresenteerd. Zelfs het aantal zieke AIDS patienten in Oeganda is zwaar overdreven. De wetenschappers hebben daar belang bij, omdat hoge AIDS cijfers garant staan voor subsidies.

Ijsbeer "Velen hebben zich al lang geleden gerealiseerd dat hiv/aids geen gevaar vormt voor de heteroseksuele inwoners van Europa en Noord-Amerika. Dit in tegenstelling tot de talrijke campagnes van de afgelopen twintig jaar, die ten doel hadden ons wijs te maken dat ‘iedereen gevaar loopt’. De mensen die de cijfers goed kennen weten dat er nooit enige reden is geweest om aan te nemen dat het tot een epidemie zou komen. Kortom, „het grote publiek is meer dan twintig jaar lang ernstig misleid en slecht geïnformeerd”, verklaart Rebecca Culshaw, een wetenschapper die zich heeft beziggehouden met wiskundige modellen van de hiv-infectie."

Als dat allemaal waar is, dan gaan we ons wel afvragen of de actuele hypes wel allemaal waar en wetenschappelijk bewezen zijn. Wie verdient er geld aan de klimaat-hysterie? De dijkenbouwers, de milieuorganisaties, de "klimaat"-wetenschappers.

 

2 comments:

Spuit Elf said...

Dat is inderdaad een groot gevaar wat regelmatig als argument wordt aangegrepen om wetenschappelijke resultaten aan te vallen.

Zo is er laatst ook een wetenschappelijke studie ontmaskerd die de gevaarlijke straling van mobiele telefoons beweerde bewezen te hebben. Een van de medewerksters uit Zwitserland bleek de gegevens in een vroeg stadium gemanipuleerd te hebben.

Welke informatie kunnen we nog geloven? Moet je op je 'gezonde verstand' afgaan? Dat is ook niet erg betrouwbaar.

Een goede indicatie is bij elke wetenschappelijke studie er rekening mee te houden door wie het gesponsord is.

T. Kesbergen said...

Zijn de smeltende ijsbergen dan ook bedrog? Kom nou toch. Ik geloof inderdaad, dat we erg beduveld worden, maar de klimaatverandering is toch evident.Iets anders: De kredietcrisis is ontstaan doordat de mensheid verkeerd bezig is. TE materialistisch en te weinig delen met de mensen (b.v. in Afrika maar ook in z.Amerika) die vaak moeten leven van minder dan 1 dollar per dag. Bij de BBC zijn er intervieuws opgenomen met Maitreya, een spritueel zeer hoog begaafd persoon, die de oplossing heeft gegeven voor de hedendaagse problemen. 0nthou deze naam maar.Binnenkort
verschijnt Hij op de TV via de sateliet en iedereen zal hem in zijn eigen taal (telepatisch) verstaan 0ok al staat de TV niet aan.Na de 2e wereldoorlog gingen de mensen (toen ze in nood verkeerden) bidden,
nu is er een wereldwijde kredietcrisis nodig
om de mensen wakker te schudden. Dus wacht de crach maar af. Je kunt er op wachten!!!!!!