Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, October 12, 2008

De crisis en de revolutie

Door Keesjemaduraatje
Nu zijn er al weer mensen die staan te juichen en denken dat het kapitalisme aan het inzakken is. Mensen als Kees Stad op globalinfo.nl denken dat de socialistische heilstaat binnenkort vanzelf in onze schoot zal vallen en dat de anti-globalisten nu vanzelf gelijk krijgen. Niet is minder waar mensen. Kijk maar wat er bij vorige crisis gebeurde. Na de beurskrach in 1929 kwamen in Italië en Duitsland de fascisten aan de macht. Na de oliecrisis in 1974 kwam in Nederland Van Acht en daarna Lubbers aan de macht. Na de crisis als gevolg van de aanslag op 11 september 2001 kwam Pim Fortuyn bijna aan de macht. Wat kan je daar uit leren? De mensen zoeken tijdens en kort na een crisis zekerheid en gaan zeker geen socialistische revolutie maken.


Dow100
Ontwikkeling van de Dow Jones

No comments: