Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 26, 2008

Oorlog, best wel goed

Door Keesjemaduraatje
Laatst was ik op een cursus over Project Management Prince II en daar vertelden ze hoe de methode Prince II is ontstaan. Namelijk tijdens de Falklandoorlog. De Engelsen merkten dat hun militaire projecten steeds zoveel kosten en qua tijd uitlopen. Toen zei Margareth Thatcher dat moet eens afgelopen zijn en gaan jullie nu eens een goede projectmethode bedenken. Zo gezegd zo gedaan. En nou hebben we dus Prince II.

Falklands_war_thatcher Als je eens nagaat wat we allemaal aan de oorlog te danken hebben. De schaakcomputer. De teflonpan.  De computer werd bijvoorbeeld door mijnheer von Neumann uitgevonden, omdat de geallieerde legers niet wisten met welke frequentie en op welke afstanden ze vliegtuigen moesten laten vliegen om alle Duitse onderzeeërs uit te schakelen.

Ik ben benieuwd wat de troepen in Afghanistan allemaal voor ons gaan uitvinden. Misschien een auto, met een hele stevige bodem, die tegen een stootje kan. Of speciale afluistertechnieken. We weten het niet.

No comments: