Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 11, 2008

Bij wie hoor jij?

Door Keesjemaduraatje
Dat heb ik ook wel eens gehoord. Dat een winkelier in New York een zaak opende en dat er opeens mannen binnen kwamen, die vroegen: "Bij wie hoor jij?" "Wie heeft gezegd dat je hier  een zaak mocht openen?"
Blijkbaar had hij een maffiagrens overschreden en had eerst steekpenningen moeten betalen of toestemming moeten vragen.

Cor Wie zich wél erg netjes aan de grenzen van de onderwereld houdt, dat is Peter R. de Vries.  Op de begrafenis van Cor van Hout (Heinekenontvoerder) sprak hij nog een grafrede uit en hij schijnt met hem bevriend te zijn geweest. Maar van vrouwenhandel of andere maffiapraktijken in verband met Cor van Hout, heeft Peter R. de Vries nooit gehoord. Dus de vraag is gewoon even: "Bij wie hoor jij?"

Joanie_de_rijke_foto_rviIn de politiek moet je die vraag ook stellen. Bij welke georganiseerde misdaadgroep hoor je en door wie wordt je beschermd? Anja Meulenbelt wordt door de Fatah beschermd, als ze in Gaza is. Maar ze moet ook goede contacten met Hamas hebben. Anders kon ze daar geen dag overleven.

Je kan er eigenlijk nooit vanuit gaan dat als je maar gewoon aardig tegen de mensen doet, dat je dan ook liefde terug krijgt. Sommige naieve journalisten denken dat en die gaan gewoon even praten met de Taliban. Dat zijn namelijk ook maar gewoon mensen. Joanie de Rijke, een Belgisch/Nederlandse journaliste werd laatst een week gegijzeld en liet zich zelfs tot de islam bekeren. In de tussentijd leerde ze de Taliban strijders het lied Berend Botje zingen. Hartstikke leuk!

Nu gaat Obama met Iran praten en wil van ze weten hoe hij de Taliban het beste kan bestrijden. Je moet er maar op komen. Ik denk dat het allemaal hartstikke goed komt. Not

No comments: