Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 14, 2008

Britney = Juliana

Door Keesjemaduraatje
Het kan er door komen, dat ik al drie dagen met koorts op bed lig en alleen 's avonds even weer de kracht krijg helder na te denken, maar elke keer als ik in de afgelopen week een beeltenis van de oude koningin Juliana op de kijkbuis zie verschijnen, dan krijg ik een "Doorgeving van Boven". Twee woorden komen door astrale straling steeds in mijn gedachtes: "Britney, Juliana".

Britneyspearspicture1 Dat is het probleem met dat soort doorgevingen, dat de ontvanger ook nog door associatieve interpretaties er een betekenis aan moet geven. Net als Jomanda die opdrachten van boven doorkreeg voor Sylvia Millecam. "Het is geen Kanker" Tsjaa hoe moet je dat nou interpreteren? Greet Hofmans, de spirituele raadgeefster van de oude Koningin wordt ook wel de "Jomanda van Toen" genoemd. Ze kreeg raadgevingen en waarschuwingen van Boven doorgegeven en daar luisterde Juliana graag naar.

Nu is het bij mij zover. Doorgevingen. Wat heeft de zangeres Britney Spears nu met Juliana te maken? Want ik ken geen andere Britney, dus ik interpreteer maar even dat het over Britney Spears gaat. Britney Spears is opgesloten geweest in een inrichting. Haar is de  ouderlijke macht ontzegd en ze heeft geen zeggenschap meer over haar geld. Logisch denk jij. (Je vindt het toch niet erg als ik je en jij zeg?) Die vrouw is hartstikke gek, want ze heeft Madonna gekust en ze neemt drugs.

Hartstikke gek? Zeg ik dan. Noem eens een paar andere popsterren op en bedenk eens wat voor hobbies die hebben? Elvis Presley. Drinken, drugs, vrouwen en schieten. Michael Jackson? Kinderspelletjes, shoppen en krankzinnige plastische operaties. Ozzy Osborn? Dom lullen, slangen de kop afbijten en drugs. Noem maar op.

Als een man gek doet, overspel pleegt, deJuliana_1 boel belazert, dan wordt hij nooit uit de ouderlijke macht gezet. Dan kan hij gewoon doorgaan met over zijn geld beschikken. Dat deed Juliana allemaal niet. Het enige echte ongepaste dat ze in haar tijd deed was, dat ze van haar man wilde scheiden. Dat kon niet in die tijd. Dat was schandalig. Dat wilden de Katholieke- en Gereformeerde ministers ten koste van alles vermijden. Daarom werd het plan bedacht haar in een inrichting op te sluiten en Beatrix op de troon te zetten.

Ik heb de Doorgeving van Boven nu begrepen. Als vrouw ben je nog steeds aan de heidenen overgeleverd. Het maakt niet eens uit wat je doet. Of je nu een spirituele raadgeefster hebt, of wil scheiden, of Madonna wilt tongzoenen of over pacifisme begint te praten. Maakt niet uit. Als er maar genoeg geld en macht achter zit, kunnen ze een vrouw altijd opsluiten in een psychiatrische kliniek. De dames en heren psychologen laten zich graag voor zo'n karretje spannen.   

Toch is het niet gebeurd. Waarom niet. Juliana heeft zich stil in haar lot geschikt. Dat is de grote opoffering die ze voor haar gezin en haar land over heeft gehad. Midden in de Koude Oorlog een constitutionele crisis veroorzaken zou Nederland niet goed hebben gedaan. Bernhard zat er niet mee. Die is zijn hele leven een spion en een provocateur geweest.

Britney Spears heeft zich nu ook in haar lot geschikt. Ze zingt gewoon door en het geld wordt beheerd door haar vader en haar man. Maar de Doctor Phills, en de ander TV-psychologen liggen altijd op de loer om haar af te maken.      

4 comments:

Marijke said...

Inderdaad, psychologen zijn bange vieze mensen die alles aan elkaar liegen om macht te vergaren. Liefst over vrouwen. Want tja, als je dan toch macht over aan nader mens verkrijgt om niets, waarom dan niet als eerste een lekker wijf. Geen haan de ernaat kraait. Als een psycholoog het zegt, zal het wel zo zijn. Iedereen ziet wel dat de psycholoog de zieke is en niet diens patient. Maar wie gaat wat zeggen? Vrouwen niet, want straks zijn ze zelf aan de beurt. Mannen niet, want ze vinden het wel lekker dat gewroet in vrouwenlevens. Stop deze moord op onschuldige mensen. Er zijn teveel psycho's in NL en die doen niets goed. En ja, ze laten zich graag inhoeren voor mensen die geld willen betalen om een bullshot verhaal te verzinnen.

Marijke said...

Tja, veel mannen zijn bang voor sterke vrouwen. Voor je het weet roept er een dat ze een heks is (tegenwoordig roepen ze dan dat ze geestelijk niet in orde is, zielig! laten we haar "helpen") en dan gillen alle bange mannen/jaloerse vrouwen mee dat het dan beter is en voor je het weet zit je op de bolkerkar richting de brandstapel (tegenwoordig psychologenclubje, verplichte coachingsessies waarin bullshit diagnoses verzonnen worden).

En iedereen maar met afschuw terug kijken naar de heksenjacht in de middeleeuwen. Er is weinig veranderd.

Anna said...

Het is waar.

En iedere man die wel eens drugs gebruikt of stiekem met Madonna wil tongzoenen, is niets mee aan de hand.
Maar vrouwen, die moeten als makke schapen aan de hand blijven lopen, anders spuiten we ze plat in de inrichting, dat zal ze leren.

Karel said...

tja, die jomanda en de twee artsen, die waren natuurlijk helemaal in hun sas dat er een beroemdheid in hun midden was. Dan moet je alle onzin die je kan verzinnen aan gaan praten, want je wil die beroemdheid graag bij je in de buurt houden. Lekker parasiteren. En Sylvia natuurlijk al zo zwak dat ze blij is dat er mensen zijn die zich zo sterk om haar bekommeren... Vreemd, dat er niemand is geweest die het zag en besloot echt te helpen...